Semnal de alarmă tras de medicii veterinari: tot mai mulți câini de companie sunt mușcați de căpușe

Data : 11 aprilie 2018

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Primarul municipiului Galați a preluat mesajul și l-a transmis mai departe către serviciile abilitate.

Un medic veterinar din Galați, Bogdan Lupu, i-a transmis astăzi o adresă primarului Ionuț Pucheanu prin care îi solicită „o gestionare eficientă a tunsului ierbii și stropirea zonelor cu vegetație cu produse calitative pentru a eficientiza siguranța noastră și a patrupedelor noastre”.

„Vă scriu acest mesaj în calitate de medic veterinar dar și ca simplu cetățean al orașului. Zilnic, eu și colegii mei de breaslă ne confruntăm cu câini îmbolnăviți din cauza mușcăturilor de căpușe. La fel și la Spitalul Județean apar oameni care au fost la picnic sau pe faleza inferioară unde au fost mușcați. Nu am o statistică a oamenilor diagnosticați cu Lyme la om sau babesioză la câini, dar este un indice ridicat. Deci, pentru minima siguranță a oamenilor și a animalelor vă rog să începeți o campanie de tuns iarba și de stropit cu produse calitative”,

Primarul i-a răspuns prompt: „Voi discuta imediat cu serviciul abilitat în acest sens”!

Până atunci, medicul le-a dat un sfat proprietarilor de animale de companie: „Deparazitați-vă cățeii cu produse calitative și evitați să vă așezați în iarbă cu ei în zonele de vegetație”.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de