Ședință ordinară, presărată cu orgolii provinciale, în Consiliul Județean

Autor :

Data : 30 septembrie 2016

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Joi a avut loc o ședință ordinară a Consiliului Județean Galați. Ar fi putut fi chiar excepțională, dacă domnul consilier Bacalbașa nu ar fi ținut (iarăși) cu orice preț sa-și ”deie-n petec”. Cel mai bun anestezist dintre consilieri, i-a ”sărit la gât” lui  Dorin Butunoiu (consilier județean independent de propria independență), pentru că acesta a îndrăznit să sesizeze, e drept, într-un mod destul de neprofesional, o eventuală neregulă privind sistemul de instalații sanitare din Spitalul Județean.

Dorin Butunoiu a distribuit consilierilor niște fotografii destul de șchioape, prezentând niște țevi, hai să zicem incorect branșate sau, dacă vreți, montate de vreun Dorel. Nici un fel de element din imagine nu poate identifica cu precizie locul, dar, conform lui Dorel din consiliu, „lucrarea este făcută între etajele 5 și 6” la Spitalul Județean ”și este finanțată de Consiliul Județean. Este vorba despre o țeavă care face racordul la grupurile sanitare. După cum vedeți este lucrare nouă și totuși conducta este legată cu o sârmă. Pentru că nu a fost racordată la sistemul centralizat de scurgere a deșeurilor, la un moment dat, țeava s-a înfundat la etajul 3 și toate deșeurile și microbii s-au revărsat între etajele 5 și 6. Pentru că tot aducem în discuție microbii din Spitalul Județean, pacienți decedați în urma microbilor, nu ia nimeni nicio măsură. S-au cheltuit totuși niște bani din bani publici, de la Consiliul Județean, și nu urmărim lucrările efectuate și finalizate” a precizat Butunoiu. ”Propun să fie înființată o comisie formată din consilieri din toate partidele, care să cerceteze situația”,  a mai spus consilierul.

Nu suntem atât de pricepuți în dinamica zoaielor încât să înțelegem cum se poate înfunda o țeavă care se varsă liber, în nimic, și nici nu avem cunoștințe despre felul în care se revarsă microbii, însă reușim să descifrăm, chiar și în absența predicatelor, o eventuală situație neconformă cu regulile sanitare, care este posibil să fie în desfășurare la Spitalul Județean. Partea cu pacienți morți, cascadele de microbi, țărișoara noastră, RRRROMĂNIAAAAA…. hai să o lăsăm pentru moment în suspensie, cu atât mai mult cu cât Dorel Butunoiu și-a găsit în cele din urmă dependența într-o formațiune politică numită România Unită, sau mai degrabă Uimită.

Nici nu vom accentua faptul că cea mai bună cale spre a rezolva ”nimic” este înființarea unei comisii.

Dar să revenim la oile noastre… Consilierul Județean Viorica Sandu a sărit ca arsă, replicându-i fostului coleg de partid: ”De unde știm noi unde sunt făcute fotografiile astea? Vreți să creăm panică în rândul gălățenilor, de aici, din Consiliul Județean?!”, a exclamat, vexată, consiliera.

Doamnă, stați liniștită. Panica nu este o stare specifică persoanelor aflate în comă, iar populația Galațiului se află într-o stare  vecină cu această condiție medicală cam de 25 de ani, de când votează constant și catatonic PSD-ul. Și chiar dacă au trecut 26 de ani, să știți că încă ne aducem aminte de o altă ”doamnă” care-și flutura palmele cerând ascuțit ”Dovada!, Dovada!”.  Înțelegem că ”asta nu caracterizează munca din colectivul nostru mic, dar unit”,  dar nici nu putem să punem batista pe țambal, doar pentru ca Butunoiu e … Butunoiu.

Dar ședința devine cu adevărat ”ordinară” de-abia de-aici. Anestezistul Bacalbașa, simțindu-se iar Spiderman, a înșfăcat microfonul și s-a-nfipt în Butunoiu ca un radical liber în molecula de hidrogen: ”Să ne spună domnul consilier județean dacă a făcut uz de influența la conducerea Spitalului Județean pentru a obține avantaje sau tratament special pentru el sau pentru alte persoane”

”Nu”, a răspuns consilierul, pierit, ca în fața doctorului Mengele. Bacalbașa a promis cu o voce cavernoasă că va aprofunda acest mister și-și va dedica o parte din viață pentru a ne arăta că Butunoiu a vrut să scape de Sfântul Plic, apelând în acest sens la Dreapta Pilă. Sper să nu facă vreun autodenunț, pentru că la vârsta domniei sale, oricând poate încurca plicurile și numai Dumnezeu și sufletul lui Ion Iliescu poate să mai știe ce trăsnaie poate să iasă din asta.

Consilierul PMP Romulus Iaru a intervenit în favoarea lui Dorin Butunoiu, solicitând președintelui CJ și consilierilor să ia în considerare sesizarea acestuia și să dispună cercetarea acestei eventuale nereguli.

Căzut dintr-alt peisaj, Costel Fotea, Președintele Consiliului Județean a stricat toată distracția și a încheiat conflictul, promițând că va înființa o comisie care va cerceta situația semnalată de consilierul Dorin Butunoiu, după care a încheiat ședința.

Cetățenii liberali au plecat, iar, bosumflați că în Consiliul Județean nu se servește popcorn și accesul cu semințe este interzis.

Cam așa arată o ședință ”ordinară”… grosolan de ”ordinară”, a Consiliului Județean Galați

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de