Ședință de CL cu un președinte savuros și proiecte controversate

Data : 31 mai 2018

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Aleșii puterii au votat multe proiecte fără să țină seama de unele amendamente importante.

Am avut ieri parte de o ședință savuroasă, cu multe dispute, proiecte retrase dar și un proiect respins. Nici nu se putea altfel cu un președinte de ședință, în persoana lui Ilie Ghețu care a reușit să fascineze publicul prezent în sală. Deși la ședință au fost prezenți 24 de consilieri, în permanență, la numărătoare, lui Ghețu îi ieșeau mereu 22. Gafele au curs pe bandă rulantă! După o scurtă pauză, Ghețu nu a mai așteptat revenirea tuturor consilierilor și a trecut la vot doar cu cei 9 consilieri din sală. În fine, Ilie Ghețu a ignorat un amendament venit din partea unei consiliere, pe motiv că „și așa nu trece!”.

Dar să revenim la ședința ordinară și să vorbim despre câteva proiecte importante, unele adoptate, altele retrase sau respinse.

Proiectul privind disponibilizările de la Calorgal a trecut fără probleme, chiar dacă reprezentanții PMP Galați în CL s-au abținut. N-a contat deloc faptul că potrivit actului constitutiv al Calorgal, societatea ar fi trebuit să aibă 287 de salariați și ea a funcționat timp de trei ani cu aproape 500. Așa se face că până la sfârșitul anului 2018, 300 de salariați vor fi disponibilizați.

În același timp, proiectul prind montarea unor centrale termice de cartier, pe locul a 25 de foste puncte termice a trecut și el, chiar dacă situația viitorilor beneficiari este extrem de confuză. Deși, în expunerea de motive se spune că de serviciile acestor puncte termice vor beneficia aproape 7.500 de apartamente, în realitate nu există confirmări decât de la aproximativ 3.000 de proprietari de apartamente. Toată investiția se ridică la aproape un milion de euro.

Discuții în contradictoriu au fost și la proiectul referitor la ridicarea autovehiculelor parcate în locuri nepermise. Consilierii din Opoziție i-au reproșat primarului că orașul nu are suficiente parcări. Sunt în jur de 11.00 de locuri de parcare, la 88.000 de mașini, adică undeva la o parcare pentru 8 mașini. Primarul a răspuns că nicăieri în lume nu sunt locuri de parcare câte mașini sunt înmatriculate. Ionuț Pucheanu a ținut să insiste pe subiect spunând că tendința pe care o va urmări pe viitor va fi de a reduce numărul locurilor de parcare. În ritmul ăsta, în curând vom reveni la metoda comunistă prin care o duminică circulau mașinile cu număr par, iar următoarea duminică cele cu număr impar. Să sperăm că nu vor ieși oamenii în stradă cu parul în mână! Când i s-a explicat că sunt foarte mulți oameni care au nevoie de locuri de parcare în zona „Băncilor” nu au unde să-și lase mașinile, primarul a răspuns cinic că „acești oameni pot să vină la Finanțe și cu autobuzele”! Deși PMP și PNL s-au împotrivit, proiectul a fost adoptat fără probleme.

Proiectul referitor la organizarea zonelor de publicitate stradală a fost retras, iar cel referitor la asocierea municipalității în organizarea evenimentului „La frați nu se pun hotare” a picat după ce s-a constatat că artiștii cereau onorarii mai mult decât nesimțite, iar organizarea evenimentului nu era tocmai ortodoxă.

În fine, așa cum spuneam și la început, a fost o ședință savuroasă, în care s-a dovedit că nu toată lumea poate să țină în frâu o ședință de CL și, în același timp, s-a dovedit că unele proiecte prost făcute pot pica foarte ușor.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de