Scandalul apei de la robinetele gălățenilor continuă: potabilă și nu prea!

Data : 21 ianuarie 2018

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Un buletin de analiză din 18 ianuarie arată că apa conține clor peste limita admisă.

Zilele trecute, Primăria Galați lansa o licitație prin care dorea să închirieze 16 aparate de purificat apa de la rețeaua publică a orașului. În caietul de sarcini, reprezentanții municipalității spuneau, cităm, că „…apa din reţeaua publică de apă potabilă conţine sedimente, clor rezidual, eventuale pesticide, detergenţi şi microorganisme”.

Reprezentanții societății Apă-Canal Galați, cea care administrează serviciul de furnizare a apei potabile către populație, au sărit ca arși, chiar dacă sunt în subordinea Primăriei:

„Societatea Apă Canal nu a fost consultată referitor la ceea ce este scris în acest caiet de sarcini. Noi am luat la cunoştinţă ulterior, ca urmare a unei sesizări a mass-media. Credem că este pur şi simplu o eroare, ar trebui verificat în baza a ce documente şi a ce buletine de analiză s-a întocmit acest caiet de sarcini. Apă Canal garantează că apa pe care o furnizează în reţea este o apă de calitate, care respectă toţi parametrii de calitate fizico-chimici şi bacteorologici”, au declarat pentru viata-libera.ro reprezentanții Apă-Canal.

Și cei de la Direcția de Sănătate Publică îi asigură pe oameni că apa de la robinete este potabila sută la sută și că nu conține detergenți sau pesticide.

Iată însă că aceștia sunt contraziși de un buletin de analiză din data de 18 ianuarie:

calitate apa

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de