Scandal în Țiglina 1! Cabliștii au spart cu picamerele fundația blocului de lângă Tribunal

Data : 19 februarie 2019

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Speriați, locatarii au alertat autoritățile, dar nimeni nu i-a luat în seamă.

Mutarea cablurilor de fibră optică de pe stâlpi în canale subterane va da naștere unui nou gen de situații aberante, pentru că această operațiune îi oferă cablistului „Dorel” suficient de multe posibilitaăți pentru a-și pune în practică ideile.

Spre exemplu, o echipă de cabliști care se ocupa de mutarea cablurilor în subteran în zona din spatele Palatului de Justiție, a atacat cu picamerele fundația blocului I2, bloc cu 12 etaje.

Locatarii blocului le-au cerut să opreasă lucrările și au alertat Secția 2 Poliție și Inspectoratul de Stat în Construcții. Unul dinre locatari a relatat situația pe contul să de facebook:

„RDS RCS , o zbârleşte din nou ! Al 2-lea mare bloc turn, pe cale de a fi dărâmat!

Vineri, 15 februarie 2019, săpând un şanţ pe lângă Palatul de Justiție, muncitorii subcontractaţi de RDS, au au dat peste un tunel de canalizare şi ce s-au gândit: hai să săpăm pe lângă fundaţia blocului turn I2, de 12 nivele, să ne băgăm fibra acolo. A fost anunţată imediat Secţia 2 Poliţie și muncitorii au fugit”, a relatat locatarul.

Poliția, Inspectoratul de Stat în Construcții și Primăria, și-au declinat competențele în favoarea Poliției Locale

Chiar dacă situația este destul de gravă și este necesar ca un specialist să se pronunțe în ce măsură a fost afectată fundația și dacă este nevoie de o consolidare, pentru că este vorba totuți de unul dintre cele mai înalte și cele mai vechi blocuri din oraș (I2 fiind construit la începutul anilor 60), Secția 2 Poliție, Inspectoratul de Stat în Construcții și Primăria, și-au declinat competențele:

„Poliţiştii şi-au declinat competenţa. S-au făcut reclamaţii la Inspectoratul de Stat în Construcţii dar proprietarii au fost trimiși la Primărie pe motiv că nu e treaba Inspectoratului.

O doamnă bugetară (pe bani buni), angajată a Primăriei Galați, nici nu a vrut să primească sesizarea și să dea un număr de înregistrare, trimiţând mai departe pe reprezentantii proprietarilor la Disciplina în Construcții, o secţie specială a Poliției Locale, subordonată de altfel … tot Primăriei Galați!”.

Polițiștii locali au „rezolvat” problema: „faceți o sesizare în scris la noi, la sediu”

Lucrurile au continuat în aceeași notă, cu bugetari plictisiți de salariile mari pe care le încasează pentru a-și pasa problema de la unul la altul. De această dată, „bugetarii plictisiți” au fost polițiștii locali:

„Astăzi, 18.02.2019, după telefonul la 955, au ajuns şi acești poliţişti şi au răspuns foarte amabili că nu pot face nimic dacă nu e picior de constructor acolo, ca să-i întrebe de aprobări: ”Faceți o sesizare în scris la noi, la sediu” şi …. au plecat!”, a relatat locatarul de la blocul I2.

După depunerea sesizării, vor mai trece câteva zile până va veni echipa de control, pentru că polițiștii locali de la Disciplina în Construcții au și ei un plan de acțiune, în ordinea înregistrării sesizărilor, nu în funcție de gravitatea situației ce le-a fost semnalată.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de