Scăderea veniturilor pe fondul reducerii sporurilor scoate în stradă salariații din Spitalul Județean

Autor :

Data : 3 mai 2018

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Președintele CJ Galați le promite sindicaliștilor că va găsi soluții pentru remedierea problemelor.

Mai mulți salariați ai Spitalului Județean din Galați, membri ai filialei Galați a Sindicatului Solidaritatea Sanitară s-au strâns în această după-amiază în fața sediului central al Consiliului Județean Galați pentru a protesta față de scăderea veniturilor anumitor categorii de cadre medicale. Protestatarii au intonat împreună imnul național, au scandat lozinci împotriva guvernanților și au folosit celebrele vuvuzele.

„Avem parte de o adevărată discriminare salarială între aceleași categorii de salariați, ori, așa ceva nu putem accepta. Oare cei care au comis această discriminare știu măcar în ce condiții mizere muncim”, a spus una dintre protestatare.

Salariaţii sunt foarte nemulţumiţi și cred că guvernanții au vrut să se războiască între ei.

„Ceea ce nu înţelege Consiliul Judeţean este că avem un spital de urgenţă, singurul din Galaţi, care deserveşte şi Buzăul şi Brăila, şi este normal ca procentul alocat să fie mult mai mare”, ne explică furios un protestatar.

„Salariaţii din Spitalul Judeţean beneficiază de minimul sporului pentru condiţii de muncă. Gândiţi-vă că toate cazurile, cele mai complexe, sunt aduse în acest spital şi sunt tratate de către noi. Faptul că s-a considerat că merităm doar minimul de sporuri ne nemulţumeşte”, a precizat la rândul ei Lidia Celmare, preşedintele Sindicatului Solidaritatea Sanitară Galați.

În urma întâlnirii cu liderii sindicali din domeniul sănătăţii preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea, a declarat:

„În momentul de faţă, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Galaţi sunt 120 de persoane care au pierdut din venitul lunar, adică 6% din personalul acestei unităţi medicale. Împreună cu liderii sindicali am stabilit să reanalizăm punctual salariile celor nemulţumiţi şi să găsim soluţii de compensare a sumelor care au fost pierdute din venitul lunar, fie prin acordarea de stimulente, fie ca urmare a unei decizii guvernamentale de corectare a acestor diferenţe. Am stabilit o nouă întâlnire cu liderii sindicali săptămâna viitoare, după şedinţă de guvern de marţi, 8 mai şi după întâlnirea reprezentanţilor Guvernului României cu liderii sindicali din domeniu sănătăţii, astfel încât să avem toate datele la dispoziţie pentru a găsi modalităţi de compensare a acestor sume”.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de