Șase milioane de euro atrași la Corod de consiliera PMP Alisa Boghițoiu pentru canalizarea comunei

Data : 10 mai 2018

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Asta după ce edilul părea dispus mai degrabă să renunțe la lucrare și să returneze niște bani.

Consilierul local PMP Alisa Boghițoiu a reușit să atragă peste șase milioane de euro din fondurile PNDL 2, bani necesari pentru extinderea rețelei de canalizare din comuna Corod.

„Încă din anul 2016 s-au purtat discuții în ședințele de consiliu local despre lucrarea începută și nefinalizată pentru infrastructura de canalizare pentru care domnul primar a informat consiliul local cu privire la returnarea sumelor necheltuite întrucât stația de epurare prevăzută inițial în urmă cu aproximativ 10 ani nu mai corespunde normelor. Cum lucrarea era deja realizată parțial, pentru a nu lăsa să se strice ce s-a început, am considerat firesc să continuăm investiția”, ne povestește Alisa Boghițoiu.

Mai mult, consiliera PMP a solicitat extinderea rețelei de canalizare de la 2.000 de locuitori la 5.000 locuitori (cât are satul Corod), cu posibilitatea finanțării în continuare a investiției prin PNDL2. Cu sprijinul autorităților locale, a fost aprobat devizul estimativ privind această investiție.

„Ulterior am elaborat documentația conform solicitărilor programului PNDL2 finanțat de Guvernul României, aceasta fiind înregistrată la registratura Primăriei Corod în primăvara anului trecut. Apoi, am mers împreună cu domnul Primar la sediul MDRAPFE pentru a depune și acolo un set de documente”, ne mai spune Alisa Boghițoiu.

Investiția aprobată se ridică la suma de 28.288.100 de lei, din care 270.000 de lei reprezintă cofinanțare locală. În prezent, lucrarea a fost scoasă la licitație, contractarea urmând să fie realizată până în toamnă.

„Potrivit ghidului PNDL2, durata de implementare a activităților, care înseamnă perioada cuprinsă între data semnării contractului și data ultimei activități trebuie să fie de maxim patru ani”, a concluzionat consiliera PMP Corod Alisa Boghițoiu.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de