Șantierul Naval Damen Galați sărbătorește 125 ani de existență împreună cu viitorii artiști navaliști

Autor :

Data : 22 octombrie 2018

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Copiii au participat la un concurs de grafică şi pictură.

Cu gândul la tânăra generaţie şi la viitorii navalişti, Şantierul Naval Damen Galaţi, în parteneriat cu Centrul Cultural „Dunărea de Jos”, a organizat pe data de 20.10.2018 un concurs de grafică şi pictură în urma căruia toţi participanţii au primit diplome de merit și cadouri.

Privirea ne-a fost încântată de frumoasele lucrări realizate atât de copiii afiliaţi Centrului Cultural „Dunărea de Jos”, cât şi de copiii salariaţilor șantierului.

Concursul s-a desfăşurat pe două categorii: juniori şi seniori. Grupa juniorilor a fost constituită de copii cu vârstele cuprinse între 6 şi 10 ani, care au realizat lucrările pe loc, sub îndrumarea doamnei profesoare de pictură Olimpia Ștefan și a domnului profesor de grafică … Mitrofan. Seniorii, cu vârste între 11 şi 18 ani, au predat în avans lucrările făcute. Elementul surpriză şi de noutate l-a constituit însăşi expoziţia aniversară, majoritatea juniorilor vizitând-o pentru prima dată. După un tur al expoziţiei, aceştia şi-au ocupat locurile, pregătindu-şi ustensilele necesare realizării operelor de artă.

Premierea s-a realizat în decursul aceleiaşi zile, după ce juniorii au finalizat lucrările și și-au reîncărcat bateriile cu fructe și prăjituri delicioase. Ținându-se cont de vârstă, însă având totodată şi dorinţa de a ambiţiona şi de a motiva participanții, cele mai deosebite lucrări au fost departajate și au fost expuse în cadrul expoziţiei pe panouri, alături de celelalte exponate. Restul desenelor si a picturilor pot fi deasemenea vizualizate, fiind păstrate în albume speciale etalate tot în cadrul expoziției.

Veselia şi voia bună a celor mici au marcat acest eveniment în istoria Şantierului Naval din Galaţi şi au îmbogățit expoziţia.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de