Şantierul Naval Damen Galaţi a lansat primul remorcher construit pentru AFDJ Galaţi

Data : 20 iulie 2017

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Remorcherul „Farul” a fost realizat 100% cu forță de muncă din Galați

ASD 2810 este un remorcher de manevră maritim–portuar de înaltă performanță, cu un design modern. Nava este proiectată pentru remorcare la cârlig, remorcare cu vinci și operațiuni de împingere. Propulsia navei este asigurată de două motoare principale cu pornire electrică și două unități de propulsare și guvernare, montate la pupa navei. Cu ajutorul acestora, nava atinge viteza 12.9 kn și tracțiune la punct fix de 58tf.

Remorcherul a fost realizat în baza unui contract semnat în luna aprilie între Șantierul Naval Damen Galați și AFDJ Galați. Contractul a fost semnat de Peter de Kiewit, director vânzari pentru Europa de Est și Sud-Est din cadrul Damen Group și Dorian Dumitru, director general AFDJ Galați.

„Ne exprimăm deosebita bucurie și mândrie că șantierul din Galați a fost ales să construiască acest remorcher pentru un client local și sperăm ca această colaborare să nu se oprească aici, ci să continue pe viitor și cu alte proiecte. Această colaborare, în premieră, este cu atât mai benefică pentru ambele părți, construcția și exploatarea navei realizându-se cu forță de muncă 100% locală ceea ce nu poate constitui decât un avantaj și stimul pentru mediul de afaceri gălățean”, a declarat Florin Spătaru, Director de Resurse Umane și Afaceri Corporatiste al Șantierului Naval Damen Galaţi.

_DSC1142

„Este un eveniment deosebit pentru noi, deoarece este prima nava remorcher, finanțată de la bugetul de stat, care se construiește după anul 1990. Este începutul unei etape de înnoire a parcului de nave tehnice, astfel încât Administrația să poată interveni în cazul producerii unor evenimente de navigație. Ne bucură faptul că această navă a fost construită la Galați”, a declarat Dorian Dumitru, Director General AFDJ Galați.

Lansarea oficială a remorcherului a avut loc la dana 33 Navrom, în prezența reprezentanților oficiali ai clientului și ai constructorului.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de