România-n două state (IV)

Data : 11 octombrie 2018

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Al patrulea episod, și ultimul, din seria de opinii ale președintelui OT a PMP, Ilie Bălan despre reunificarea româno-moldovenească.

„De la 1992 și până în prezent, parcursul proromânesc al Republicii Moldova a suferit o serie de înfrângeri cu origini uneori chiar și la București. După dezmembrarea Uniunii Sovietice, sigur că pilonii politici de altădată rămâneau activi în fostele state din blocul sovietic. Astfel după exercițiile de amploare făcute de oaspeții cu reședință la Chișinău, abordarea căii de dezvoltare a traiectului politic nu putea avea caracter decizional unilateral. Astfel axa Berlin-Moscova va interesa figuri politice de la București, loiale aspectului vestic”, ne explică președintele Organizației de Tineret a PMP Galați, Ilie Bălan.

CITEȘTE ȘI: Transnistria, unica rezervă a Moscovei împotriva Unirii! (II)

„Termenul de comintern era destul de cunoscut și acceptat pe traiectul acestei axe, astfel că problema neutralității Republicii nu mai devenea un pericol. Accesul acestei căi venea drept decizie conform informației cumulate în urma „exercițiului de amploare”. Ideea disesiunii între două state românești a fost abandonată, poate din simplul motiv că emanciparea națională era o armă fatală împotriva unui astfel de proiect”, continuă tânărul PMP-ist.

CITEȘTE ȘI: Podul de flori, un exercițiu de amploare! (III)

„Urmează o perioadă de proiecte interculturale prin care personajele cu influență publică, cu paravan moscovit, cu bani românești devin lideri de opinie. Altă formă de diversiune sunt finanțările germane prin aliații de la București a partidelor politice din Republica Moldova care nu aveau în dosarul lor european și aspectul proromânesc.

Astăzi, această veritate este încă în vogă, avem proeurpeni convinși altădată cu relații „bune” la Cotroceni, care fac front comun cu Unirea. Desigur observăm și fruntași din politica românească, devotați prieteni ai Germaniei, care în an centenar își dau mâna în mod solemn cu omologii săi de peste Prut. România Mare are o șansă, dacă rostim public acest adevăr, debordând clanul pro-german, pro-Moscova și pro-Moldova”, a concluzionat Ilie Bălan.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de