Robert Turcescu: „Răspunsurile la cele două întrebări de la Referendum trebuie să fie da !”

Data : 23 mai 2019

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

„Să sperăm că electoratul forțelor anti-PSD a perceput miza acestui Referendum”, spune deputatul PMP

Partidul Mișcarea Populară susține inițiativa președintelui Klaus Iohannis, de organizare a Referendumului pe Justiție în cadrul căruia românii sunt chemați să se pronunțe dacă sunt de acord cu interzicerea amnistiei și grațierii pentru infracțiuni de corupție și dacă sunt de acord cu interzicerea modificării prin ordonanțe a prevederilor legale referitoare la infracțiunile de corupție, cum s-a întâmplat în cazul Ordonanței 13.

În cadrul conferinței de presă pe care a susținut-o cu prilejul vizitei sale la Galați, deputatul PMP Robert Turcescu a declarat că răspunsul la cele două întrebări de pe buletinele pentru Referendum trebuie să fie „Da”.

„Da! Categoric, răspunsurile la cele două întrebări la Referendumul inițiat de Klaus Iohannis trebuie să fie <<da>> și îi invităm pe membrii și simpatizații Partidului Mișcarea Populară să meargă și să voteze și la acest Referendum”, a declarat deputatul PMP.

„Să sperăm că electoratul forțelor anti-PSD a perceput miza acestui Referendum”

În opinia acestuia, dincolo de valorile democratice, de consultare a românilor în privința asaltului actualei majorități PSD-ALDE asupra Justiției și împotriva instituțiilor anticorupție, acest Referendum poate însemna și începutul unor schimbări care să pună punct crizei politice care afectează România de doi ani, de la aprobarea Ordonanței 13 de către guvernul PSD-ALDE.

„Referendumul este parte din ceea ce ar putea însemna schimbarea actualei majorități parlamentare și de ce nu, schimbarea polilor în politica românească. Referendumul nu are numai o valoare simbolică, ci are și o dimensiune cât se poate de pragmatică, pentru că în funcție de numărul celor care merg la vot și care vor decide să voteze și pentru Referendum, vom ști exact care va fi viitorul în ceea ce privește acțiunea politică în următoarea perioadă.

În ceea ce înseamnă campania pentru Referendum, am sperat într-o implicare mult mai mare a președintelui Klaus Iohannis, e o părere personală, însă poate astea au fost condițiile, dar să sperăm că, cel puțin în zona electoratului de dreapta, mesajul a fost unul cât se poate de clar și chiar dacă nu a existat o campanie mai agresivă, în sensul bun al cuvântului, pentru promovarea acestui Referendum să sperăm că în special electoratul forțelor anti-PSD a priceput și a perceput miza și încărcătura acestui Referendum”, a mai spus Robert Turcescu.

Care sunt cele două întrebări la care românii sunt îndemnați să voteze „Da”

Reamintim că duminică, 26 mai, va avea loc Referendumul național convocat de Președintele României. Cetățenii cu drept de vot pot vota la referendumul național în aceleași secții de votare organizate pentru desfășurarea alegerilor pentru Parlamentul European și vor primi câte un buletin de vot pentru fiecare din cele două întrebări.

Cele două întrebări la Referendumul pe Justiție de duminică sunt următoarele:

1 – Sunteți de acord cu interzicerea amnistiei și grațierii pentru infracțiuni de corupție?

2 – Sunteți de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanțelor de urgență în domeniul infracțiunilor, pedepselor și al organizării judiciare și cu extinderea dreptului de a ataca ordonanțele direct la Curtea Constituțională?

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de