Robert Turcescu: candidații PMP au soluții categorice pentru provocările cu care se confruntă UE

Data : 22 mai 2019

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

În timp ce celelalte partide au ipocrizia de a discuta numai teme interne, PMP are un program pentru românii pro-europeni

Robert Turcescu, unul dintre candidații Partidului Mișcarea Populară (PMP) pentru alegerile de duminică pentru Parlamentul European s-a aflat în vizită la Galați pentru a prezenta planul de acțiune a viitorilor europarlamentari ai PMP în exercitarea mandatelor lor la Bruxelles.

Este un plan de acțiune care se adresează românilor care sunt cetățeni ai Uniunii Europene și din această perspectivă sunt direct interesați de viitorul Uniunii, de modul în care vor fi rezolvate provocările cu care se confruntă în prezent blocul comunitar, de la Brexitul care ar putea avea urmări în privința sutelor de mii de români care sunt la studii sau la muncă în Regatul Unit, la problema migrației sau aceea a terorismului.

„Proiectul nostru a fost să le vorbim românilor despre ce înseamnă Uniunea Europeană, despre rostul pe care îl vor avea europarlamentarii români în Parlamentul de la Bruxelles și să fixăm de la bun început, în această campanie, proiectele și misiunea cu care vor merge europarlamentarii PMP în Parlamentul European.

Proiectul nostru politic, planul nostru de acțiune pentru Bruxelles se numește <<Uniți în Europa>> și având în vedere că vorbim despre alegeri europarlamentare e foarte important să înțelegem că apartenența noastră la Uniunea Europeană și proiectul Uniunii Europene sunt fundamentele majore ale acțiunile politice între-o campanie pentru alegeri europarlamentare”, ne-a declarat Robert Turcescu.

PMP are un program european și cel mai experimentat candidat, Traian Băsescu

Dezbaterea pe teme europene pe care au propus-o în această campanie liderii PMP este ceea ce trebuie să se facă într-o campanie electorală pentru Parlamentul European, mai ales în condițiile în care celelalte partide au evitat discuțiile pe teme europene, făcând o campanie în care au reluat promisiuni expirate de la alegerile locale de acum 10-15 ani, cum ar fi promisiunile PSD despre construirea centurii Galațiului sau a „Aeroportului Internațional Galați”!?

„Considerăm că asistăm în această campanie electorală, în care dezbaterea principală s-a axat în special pe teme interne, drept o mare ipocrizie din partea multora dintre competitorii noștri electorali. Am auzit de prea puține ori, spre aproape deloc, despre ce înseamnă Uniunea Europeană și fără falsă modestie trebuie să rostesc răspicat faptul că PMP propune pentru Parlamentul European o echipă de oameni care au discutat intens pe marginea proiectelor europene”, spune Robert Turcescu.

Potrivit acestuia, PMP le propune românilor care cred în valorile europene nu numai un plan de acțiune ci și pe cel mai experimentat candidat care poate reprezenta România la Bruxelles, pe fostul șef al statului Traian Băsescu, în al cărui mandat s-a realizat aderarea României la Uniunea Europeană:

„Propunem cel mai bun candidat posibil din actuala clasă politică din România pentru a deveni parlamentar european. Este vorba de președintele de onoare al partidului, domnul Traian Băsescu. Chiar și cei mai înverșunați adversari ai lui Traian Băsescu admit un lucru foarte clar: că experiența pe care a dobândit-o fiind implicat în administrația centrală la vârf timp de atâția ani, dar mai ales în fruntea statului român vreme de 10 ani, îl recomandă pe Traian Băsescu drept cel mai experimentat și cel mai autorizat să vorbească în această campanie electorală despre temele europene dintre toți candidații care se află acum în competiția electorală”.

Europarlamentarii PMP vor opta pentru stoparea Brexitului

Liderii PMP au prezentat la începutul campaniei electorale un plan de acțiune al viitorilor europarlamentari ai PMP. Sunt prevăzute în acest program lucruri foarte clare, direcții concrete pentru acțiunile viitoare ale europarlamentarilor PMP.

Potrivit lui Robert Turcescu, la momentul actual, Uniunea Europeană trece prin momente de cumpănă în existența ei, pentru că între liderii europeni, șefi de stat sau de guverne, există tensiuni pe mai multe paliere, cel mai important dintre acestea fiind reprezentat de Brexit, „un semnal foare grav cu privire la starea actuală a Uniunii europene și anume că proiectul UE poate fi subminat din interior”.

Europarlamentarii PMP vor opta în Parlamentul European pentru susținerea unor măsuri care să stopeze Brexitul.

„Partidul Mișcarea Populară susține cu tărie un lucru: dacă e posibil și în orice context trebuie împiedicată dispariția Regatului Unit din conglomeratul european, dispariția din Uniunea Europeană a Regatului Unit. Orice efort diplomatic de împiedicare a Brexitului e binevenit câtă vreme liderii europeni admit să facă acest lucru în viitoarea legislatură a Parlamentului European și a Comisiei Europene”, spune Turcescu.

PMP are o opțiune categorică în problema migrației: Europa să nu se transforme într-o moschee uriașă !

Un alt fenomen care tensionează relațiile în interiorul Uniunii Europene este fenomenul migraționist. Faptul că în momentul de față, în ciuda securizării frontierelor, în ciuda dialogurilor numeroase purtate pe această temă, Uniunea Europeană nu a reușit să stăvilească acest fenomen, reclamă, potrivit lui Robert Turcescu, o acțiune urgentă și fermă în legătură cu migranții:

„Partidul Mișcarea Populară propune o soluție care nu e simplă, dar e categorică. Atâta vreme cât migranții găsesc un loc de muncă pe teritoriul Uniunii Europene și admit să se integreze în societatea europeană, să respecte valorile și tradițiile statelor membre sunt bineveniți în Uniunea Europeană și îi ajutăm să se integreze.

Dar dacă acest fenomen migraționist pune în pericol valorile europene, dacă migranții nu admit să se integreze în spațiul european, atunci ei trebuie trimiși în țările lor de origine sau expulzați din spațiul european. Nu putem admite, mai ales în actualul context, așa cum spunea și președintele Traian Băsescu, ca Europa să se transforme într-o imensă moschee”.

Pentru reducerea riscurilor terorismului, PMP propune o agenție europeană de inteligence

Cea mai dură provocare cu care se confruntă liderii Uniunii Europene este terorismul. În această privință, viitorii europarlamentari PMP vor susține unirea eforturilor tuturor serviciilor secrete din statele membre pentru administrarea în comun a informațiilor despre grupările teroriste, în cadrul unei agenții europene de inteligence.

„O altă amenințare la adresa spațiului european și a securității lui o constituie, categoric, amenințările teroriste. Din acest punct de vedere, viitorii europarlamentari PMP vor susține înfințarea unei agenții de inteligence la nivel european, în care să se cumuleze toate informațiile agențiilor naționale, astfel încât pericolul atentatelor teroriste pe teritoriul Uniunii Europene să fie redus sau, Doamne ajută!, eliminat”, a mai precizat Robert Turcescu.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de