„Războiul roboților” între Galați și Brăila, avanpremieră la BRD First Tech Challenge

Data : 14 martie 2019

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Concursul de robotică „Robofest 2019” are loc sâmbătă la BrăilaMall

În avanpremieră la cea mai importantă competiție de robotică ce va avea loc în această perioadă, „BRD First Tech Challenge” (FTC), organizat în România de Asociația „Nație Prin Educație” și a cărei finală va avea loc la București în perioada 24-26 martie 2019, echipele din Galați și Brăila se vor confrunta într-o întrecere amicală intitulată „Robofest 2019”, care va avea loc sâmbătă, 16 martie, la BrăilaMall.

Galațiul este reprezentat la „Robofest” de echipa „Byteforce” de la Colegiul Național „Vasile Alecsandri”, care se va confrunta cu două echipe din Brăila, „Helix” de la Colegiul „Nicolae Bălcescu” și „Velocity”, de la Colegiul „Murgoci”.

La cea de a treia ediție a „BRD First Tech Challenge” sunt înscrise trei echipe din județul Galați, RO 037 „Byteforce” de la Colegiul Național „Vasile Alecsandri”, RO 068 „THOBOR” de la Colegiul National „Calistrat Hogaș” din Tecuci și RO 136 „ICLASS” de la Liceul Tehnologic „Costache Conachi” din Pechea. În total, din România sunt înscrise 145 de echipe. La finala de la București se vor confrunta 120 de echipe, formate din aproximativ 2.000 de elevi.

Asociația „Nație Prin Educație” este o forță activă în domeniul educației STEM (Știință, Tehnologie, Inginerie, Matematică), care are ca scop să creeze o legatură puternică între liceele și universitățile cu profil STEM și mediul de afaceri din România.

Asociația susține un nou mod de învățare a științele teoretice, prin metoda descoperirii, prin activități practice și prin lucrul în grup, care generează un mai mare interes al elevilor pentru școală și curricula teoretică.

Foto – facebook

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de