Pucheanu vrea să „urbanizeze” Faleza și vorbește de defrișări, scări monumentale și clădiri

Data : 3 iulie 2019

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

„Cu apariția acestor scări, hai să le spunem monumentale, și a tuturor celorlalte clădiri care sperăm noi să apară”…

Celor care nu se pricep la prea multe lucruri le este foarte ușor să dea impresia că se pricep la toate, că au idei despre ce trebuie făcut în orice domeniu. Este și cazul primarului Ionuț Pucheanu, care după amenajările dezastroase de la Potcoava de Aur și Hotel Dunărea și marea betonare de la Spicu acum vrea să își pună în valoare ne-priceperea sa în arhitectură și amenajări edilitare și în ceea ce numește o „urbanizare” a Falezei.

Cu prilejul lansării concursului de proiecte pentru amenajarea Falezei și Văii Țiglinei, Pucheanu și-a expus „viziunea” arhitecturală cu privire la amenajarea Falezei, mai precis a zonei dintre zona Stației de Pompare pentru sistemul de irigații a Falezei și zona Trecere Bac.

Lui Pucheanu nu-i place că acea parte a Falezei are prea multă vegetație, prea mulți arbori și își propune să defrișeze la greu, pentru a fi pus în valoare malul de pământ, taluzul Falezei:

„Să fim sinceri. Cu toții am trecut cu bacul. Oricât de frumoasă ar părea, așa, neaoșă, cum pare Faleza, pentru că, dacă cunoașteți bine Faleza, dacă o luăm dinspre Libertatea spre Bac, veți vedea că până la un anumit moment, Faleza pe partea dreaptă așa cum se merge spre Bac are o cu totul și totul altă abordare. Pe spațiul verde mă refer. Regăsim zone de promenadă, zone de bănci, foișorul, amfiteatrul, adică o formă de urbanizare, un design care cei care au gândit Faleza au implementat. Nu știm de ce nu au dus-o până spre Bac, pentru că, cumva, ea se termină la punctul de pompare a apelor din Dunăre în fostul sistem de irigații.

De la acel moment spre Bac e lăsată în forma ei originală, să-i spunem așa, cu extrem de multă vegetație spontană, care cred că poate suporta o formă de intervenție pentru a putea fi pus în valoare tot malul acela”, a spus Ionuț Pucheanu.

N-avem croaziere pentru gălățeni, dar lui Pucheanu îi pasă cum văd Faleza cei care se plimbă pe Dunăre

Primarul își motivează defrișarea în primul rând a micii păduri din zona Trecere Bac, dar și defrișările din celelalte zone cu mai mulți arbori de pe Faleza Dunării, prin faptul că cei care traversează Dunărea cu bacul sau se plimbă cu barca pe Dunăre (că croaziere cu nave de pasageri n-avem) nu au ce vedea din cauza arborilor de pe Faleză.

„Spuneam de modul în care se vede Faleza când treci cu bacul. De fapt și e drept nu vezi absolut nimic. Nu e atractivă pentru absolut nimeni care se plimbă pe apă pentru că pare, așa, o mică pădure urbană și nimic mai mult”, a spus Pucheanu ușor iritat de această situație, dar a promis că el va „reabilita” peisajul Falezei văzut de pe Dunăre, inclusiv prin construirea a ceea ce numește „scări monumentale” și „celorlalte clădiri care sperăm noi să apară”:

„Cu apariția acestor scări, hai să le spunem monumentale dacă pot să mă exprim așa, și a tuturor celorlalte clădiri care sperăm noi să apară, cu siguranță vom pune o amprentă pentru Faleză și din perspectiva celor care trec pe Dunăre, nu doar a celor care efectiv o vor lua la pas”!

Vor dispărea probabil nu numai arborii din zona promenadei și a taluzului Falezei, ci și sălciile de pe malul Dunării, pentru că nu se vede Faleza Inferioară din cauza lor.

În concluzie, de pe Faleză vor dispare o mare parte dintre arbori, dar vor apare mai multe scări monumentale, unul sau două amfiteatre ca cel de la Foișor, dar și acele „clădiri” de care vorbește Pucheanu, adică mult, foarte mult, beton!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de