Pucheanu a inaugurat și a 2-a oară Centrul de Medicină Dentară Socială

Data : 19 februarie 2019

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Centrul mai fusese inaugurat în urmă cu un an și 10 luni, pe 13 aprilie 2017.

Primarul Galațiului a mai bifat o acțiune electorală, inaugurând pentru a 2-a oară Centrul de Medicină Dentară Socială, înființat de Universitatea Dunărea de Jos și Primăria Galați pentru practica studenților la Stomatologie și tratamentele gălățenilor cu venituri mici.

De fapt, centrul care funcționează la parterul fostei Policlinici Municipale de la intersecția străzii Bălcescu cu strada Eroilor mai fusese inaugurat pe 13 aprilie 2017 și a devenit funcțional din luna mai 2017, singura diferență fiind că de la această a 2-a inaugurare a lipsit rectorul Universității Dunărea de Jos, prof univ dr Gabriel Bârsan. A fost prezent, ca și în 2017, Aurel Nechita, fost decan, fost secretar de stat PSD la Ministerul Sănătății, fost președinte al Colegiului Medicilor, acum prezentat ca simplu profesor la Facultatea de Medicină a universității.

Centrul de Medicină Dentară Socială a fost realizat printr-o investiție a Universității Dunărea de Jos, în valoare de 700.000 de lei, realizată în primul rând pentru ca studenții din ultimii ani de studiu la Specializarea Stomatologie de la Facultatea de Medicină din cadrul Universității să aibă la dispoziție cabinete bine dotate, în care să își facă practica. În același timp, de serviciile noii clinici vor beneficia gălățenii cu venituri mici, care vor primi tratamente gratuite, consumabilele fiind decontate de Primărie.

Pucheanu a spus la cele două inaugurări cam aceleași banalități. Iată declarațiile:

Declarația lui Pucheanu de pe data de 13 aprilie 2017

„Beneficiarii acestei clinici stomatologice vor fi gălățenii cu venituri mici și evident, pensionarii. Este o problemă, nu doar la nivelul Galațiului, ci în toată țara, aceasta a dentiției, să-i spunem. Sunt extrem de multe probleme și nu știu dacă este cetățean care să nu fi avut astfel de afecțiuni. E o formă frumoasă de colaborare cu cei de la Universitatea Dunărea de Jos, împreună cu care am demarat acest proiect. Au existat destul de multe probleme, dar ne pare bine că am reușit să ajungem la aceste dotări”, declara primarul Galațiului pe data de 13 aprilie 2017.

Declarația lui Pucheanu de pe data de 18 februarie 2019

„E pentru prima oară când, în România, funcţionează o astfel de clinică, cu astfel de servicii, pentru cetăţenii unui oraş. Partea de utilaje a fost pusă la dispoziţie de către universitate, iar partea de consumabile ce ţin de exercitarea actului medical este susţinută de municipalitate. Beneficiază de serviciile centrului bătrânii şi persoanele cu venitul minim pe economie din centrele sociale ale primăriei”, a spus Pucheanu luni, 18 februarie 2019.

Credem că următoarea inaugurare a Centrului de Medicină Dentară Socială va avea loc în luna mai 2020, în campania electorală.

Foto: inaugurarea din anul 2017!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de