Proprietarul Combinatului, GFG Alliance, a preluat două fabrici de componente auto din Franța

Data : 1 mai 2019

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Grupul intenționează dezvoltarea unui lanț de aprovizionare bazat pe conceptele „Green Steel” și „Green Aluminium”

Grupul Liberty House, din cadrul GFG Alliance, care recent a devenit proprietarul Combinatului Siderurgic Galați ca urmare a aprobării tranzacției de către Comisia Europeană, a câștigat licitația pentru achiziționarea activelor a două societăți de producere a componentelor auto, Saint Jean Industries Poitou și Fonderie du Poitou Fonte, ambele din orașul Poitou, Regiunea Nouvelle Aquitaine din Franța. Rezultatul licitației a fost aprobat de autoritățile din Lyon și Poitiers și în urma acestor acorduri urmează să fie perfectate tranzacțiile.

Reprezentanții Grupului Liberty au anunțat care sunt planurile pentru cele două societăți de furnizare a componentelor pentru industria auto, care vor deveni Liberty Engineering Poitou din cadrul Liberty House, în care vor fi încorporate Liberty Aluminium Technologies Poitou și Liberty Cast Products Poitou. Grupul va colabora cu conducerea și cu personalul fabricilor din Nouvelle Aquitaine pentru a îmbunătăți practicile operaționale de lucru, astfel încât cele două societăți să își diversifice gamele de produse și să creeze cote de piață.

Este vizată o redresare a celor două fabrici, cu aproximativ 600 de angajați, prin introducerea sistemului de operare a Grupului Liberty House, LMOS (Liberty Manufacturing Operating System) și vor fi realizate investiții în capacitățile de producție pentru extinderea portofoliului de comenzi în producția de componente pentru autovehicolele electrice.

Achiziționarea celor două firme reprezintă o extindere a strategiei GFG de extindere și diversificare a prezenței sale în sectorul industrial din Franța, unde GFG Alliance mai deține Durisotti , singurul producător de roți din aluminiu din Franța , acum Liberty Wheels France și cea mai mare fabrică de aluminiu din Europa, Liberty Aluminium Dunkerque.

În condițiile în care cele două fabrici din Poitou utilizează în parte materiale reciclate pentru a produce componentele pentru industria auto, achiziția lor este un pas spre dezvoltarea de către GFG Alliance a unui lanț de aprovizionare bazat pe conceptele aluminiu verde – „GREEN-ALUMINIUM” și oțel verde – „GREENSTEEL” , o componentă a cărei cheie este utilizarea sporită a metalelor reciclate în procesul de producție.

„Am fost clar încă de la început cât de importantă este piața franceză pentru noi, iar achiziția acestor furnizori specializați de autovehicule este foarte semnificativă din punct de vedere strategic, pe măsură ce vrem să ne extindem mai întâi pe plan intern și apoi pe mai departe, adăugând totodată valoare și protejând locurile de muncă și profesionalismul angajaților. (…) Acest lucru extinde clar impactul pieței noastre și se bazează pe obiectivul nostru de a extinde capacitățile noastre ca furnizor strategic de nivel 1 în sectorul auto european”, a declarat despre achiziționarea celor două firme franceze Douglas Dawson, directorul executiv al Liberty Industries Group.

„Aplaudăm deciziile. Aceasta înseamnă că, nu numai că vom putea să păstrăm multe locuri de muncă locale, dar și alte sute de locuri de muncă în lanțul de aprovizionare, care depind și sprijină aceste întreprinderi. Dialogul cu angajații a fost excelent și foarte constructiv. Aș dori, de asemenea, să subliniez munca excelentă realizată cu echipa Renault-Nissan în încheierea acestei tranzacții. Toate acestea oferă o bună platformă pentru viitorul pe termen lung al afacerilor”, a declarat la rândul său Philippe Baudon, șeful Operațiunilor din cadrul Liberty Engineering Europe.

GFG Alliance are o cifră de afaceri de 15 miliarde dolari

Odată cu perfectarea tranzacției, combinatul de la Galați va intra în componența unui grup puternic la nivel mondial, cu o cifră de afaceri de peste 15 miliarde de dolari. Grupul Liberty face parte din GFG Alliance, un grup mondial de întreprinderi din industria energetică, minieră, metalurgică, inginerie, logistică şi servicii financiare, cu sediul la Londra, cu centre suplimentare în Dubai, Hong Kong, Singapore, Sydney, Paris şi New York şi o prezență în aproximativ 30 de ţări.

Alianţa, care are aproximativ 14.000 de angajați şi o cifră de afaceri de 15 miliarde de dolari și include întreprinderi industriale şi metalurgice integrate sub marca „Liberty”, un grup de resurse, energetic, transport şi infrastructură sub marca „SIMEC”, precum şi Wyelands, o filială bancară şi financiară, precum şi o filială imobiliară, Jahama Estates.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de