Proiect pilot de colectare selectivă, cu pungi primite de la Ecosal

Autor :

Data : 12 octombrie 2017

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Acestea vor fi umplute cu deșeuri uscate și vor fi lăsate la ușă de către locatari.

Începând cu data de 16 octombrie 2017, Serviciul Public Ecosal lansează un proiect pilot de colectare selectivă pe fracție uscată și fracție umedă a deșeurilor provenite din gospodărie. Proiectul pilot se va defășura în cadrul Asociației de Locatari nr. 758.

Pentru colectarea deșeurilor reciclabile ce constituie fracția uscată, locatarilor li se vor distribui gratuit saci menajeri prin intermediul Asociației de Proprietari. Pentru informarea corectă a populației, Asociația de Locatari nr. 758 și echipe ale Serviciului Public ECOSAL vor distribui materiale informative și vor prezenta locatarilor avantajele colectării deșeurilor produse în gospodărie pe două fracții – uscată și umedă.

De asemenea, cetățenii vor fi înformați cu privire la faptul că în sacii primiți se vor colecta numai deșeuri reciclabile uscate (hârtie, plastic, PET, doze de aluminiu, cutii de tablă etc.) necontaminate (fără resturi alimentare sau lichide), urmându-se instrucțiunile din anunțul publicitar (fluturaș) anexat.

În zilele de luni și joi ale fiecărei săptămâni, locatarii unde se desfășoară proiectul pilot vor poziționa lângă ușa de la intrare (în exterior) sacii menajeri conținând fracția uscată, urmând ca personalul Asociației de Locatari să îi ridice în intervalul orar 8.00 – 10.00 și să îi predea Serviciului Public ECOSAL. Deșeurile amestecate nu vor fi ridicate de la ușa apartmentului. Gunoiul menajer va fi în continuare depozitat la punctul de colectare existent.

În funcție de rezultatele proiectului pilot (care se va desfășura în 33 de scări) și cu informațiile strânse pe durata proiectului pilot (2 luni) se va extinde în viitorul apropiat sistemul de colectare la sursă la toate scările de bloc de pe raza municipiului Galați.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de