Profesoara din Tecuci care a renunțat la timpul liber pentru a-și duce elevii la concursuri de robotică

Data : 17 martie 2018

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Adriana Ciocănel și elevii ei au reușit până acum să facă 4 roboți cu care au câștigat mai multe premii.

Adriana Ciocănel, profesor de informatică la Colegiul Naţional „Calistrat Hogaş” din Tecuci a reușit să-și motiveze elevii să lase la o parte unele plăceri ale vârstei și să se concentreze pe competiții în domeniul roboticii. Profesoara a renunțat, la rândul ei, la orele libere din week-end-uri și chiar a vacanțe pentru a-și pregăti elevii.

„Am sacrificat, împreună cu copiii, aproape fiecare zi de vacanţă şi aproape fiecare duminică, din octombrie şi până acum. Am pornit de la zero cunoştinţe în domeniu şi iată că am ajuns la al patrulea model de robot. Încercăm să facem ceva tot mai fiabil”, spune Adriana Ciocănel, citată de Ziarul Financiar.

Rezultatele la concursuri nu au întârziat să apară! La ultimul concurs de la Iași, echipa profesoarei Ciocănel a ocupat primul loc și s-a calificat în faza finală a BRD FIRST Tech Challenge Romania.

„Nu i-am simţit niciodată mai uniţi ca acolo, bucurându-se de fiecare reuşită a robotului nostru sau adunaţi să analizeze cum s-ar putea remedia o eroare. Însă este extraordinar să le urmăreşti lumina de pe feţe!”, explică Adiana Ciocănel pentru zf.ro. Alături de elevii ei, aceasta speră ca la Bucureşti să se poziţioneze în primele 25 de echipe.

Etapa naţională BRD FIRST Tech Challenge se va defăşura anul acesta la Bucureşti, între 24 şi 25 martie, la Sala Polivalentă. În urma etapei finale vor fi alese patru echipe ce vor reprezenta România la campionatul din SUA din aprilie.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de