Procesiune amplă pe străzile din Galați

Autor :

Data : 6 august 2017

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Sute de credincioși au învins zăpușeala și s-au închinat la icoana aducătoare de ploaie.

Canicula care a pus stăpânire pe România de câteva zile i-a facut și pe preoți să facă rugăciuni speciale pentru a aduce ploaia. Și pentru că astăzi este sărbătoare, reprezentanții Arhiepiscopiei “Dunărea de Jos” au scos din Mănăstirea Adam icoana Fecioarei Maria cu Pruncul și au plimbat-o prin toate comunele, în speranța că Dumnezeu va trimite ploaie. Icoana a fost purtată și pe străzile din oraș, într-un pelerinaj impresionant.

”Reînnodând o străveche tradiție a județului Galați, aceea de a merge cu icoana Maicii Domnului, făcătoare de minuni sau aducătoare de ploi, de la Mănăstirea Adam peste ogoare și câmpii, pentru a bucura brazda pământului de picătura de ploaie necesară pentru pâinea cea de toate zilele și în vremurile moderne, icoana de la 1 august pornește, coborând de la Mănăstirea Adam pe Prut, până la Galați la Dunăre și urcă pe Siret pentru ca în ajunul Adormirii Maicii Domnului să ajungă acasă, la Adam”, a spus Eugen Buruiană, protopop de Galați.

Se spune că în urmă cu mulți ani, când mănăstirea Adam a fost cuprinsă de flăcări, singurul obiect care nu a fost atins de foc a fost icoana Fecioarei Maria cu Pruncul în brațe.

Odoarele sfinte vor fi aduse astăzi la Biserica Sf. Ana, din  cartierul Micro 19.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de