Prinși la furat componente ale benzilor transportoare de minereu

Autor :

Data : 20 martie 2018

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Cinci persoane din Galaţi s-au ales cu dosare penale pentru furt.

Un echipaj de jandarmerie aflat în misiune pe raza Secţiei 3 poliţie Galaţi a observat aseară, în zona benzilor transportoare, un grup de persoane care la vederea jandarmilor au stins lanternele şi au încercat să se facă nevăzute.

Jandarmii au scotocit zona și au reușit să identifice grupul, format din 2 bărbaţi şi 3 femei, ascuns în vegetaţia din zonă. De asemenea, pe o distanţă de 1 km, jandarmii au observat mai multe piese metalice.

„Din verificările efectuate la faţa locului de către jandarmi, cât şi din declaraţia verbală a persoanelor depistate, a rezultat faptul că cei cinci s-au întâlnit în jurul orei 1500 şi au hotărât, ca odată cu lăsarea întunericului, să meargă împreună să sustragă fier din zona cartier Barboşi, unde sunt amplasate benzile transportoare. În jurul orei 1900 aceştia au ajuns la locul stabilit de unde au început să descompună componentele metalice ce constituiau angrenajul folosit la transportarea, pe benzi, a minereului între cheiul Dunării şi Combinatul siderurgic, piese ce au fost aruncate, într-un şanţ situat lângă benzi, cu intenţia de a fi încărcate, ulterior, într-o căruţă şi transportate la un centru de colectare a fierului vechi”, se arată într-un comunicat al Jandarmeriei.

Astfel, până să fie observate de către jandarmi, cele 5 persoane au reuşit se demonteze, pe o distanţă de 1 km, 44 bucăţi suporţi metalici ai benzii transportoare şi o rolă transportoare, prejudiciul fiind recuperat în totalitate şi predat ArcelorMittal Galaţi.

În cauză, jandarmii gălăţeni au întocmit actele de sesizare pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, cercetările fiind continuate de către poliţişti.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de