Primele două troleibuze Skoda ajung luni la Galați

Autor :

Data : 3 noiembrie 2017

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Toate cele 14 troleibuze noi vor ajunge până la începutul lunii decembrie.

Primele două troleibuze, dintr-un total de 14, au plecat ieri din Pilsen, Cehia, de la fabrica Skoda Electric a.s. și vor ajunge în Galați luni, 6 noiembrie.

Troleibuzele nu vor intra imediat pe trasee pentru că urmează o etapă firească în care acestea vor fi omologate, apoi vor fi adaptate echipamentele electrice la rețeaua din Galați. Tot luni, 6 noiembrie 2017, va sosi și o echipă de specialiști din Cehia. Aceștia vor testa troleibuzele fără pasageri pe rețeaua locală, pentru a regla parametrii tehnici.
După finalizarea testelor se va face recepția și transferul de proprietate, iar apoi troleibuzele vor intra pe trasee.

Potrivit Primăriei Galați, contractul a fost semnat pe 16 martie 2017 şi are o valoare 5.567.784,07 euro, preţ care include consumabilele şi piesele de schimb pentru 36 de luni, perioada de garanţie. Conform calendarului iniţial, termenul de livrare era de 10 lun al Skoda Electric a.s., a promis livrarea tuturor troleibuzelor până de Crăciui de la semnarea contractului. La semnarea contractului dl Karel Majer, membru în consiliul de conduceren.

Aşadar, conform calendarului de livrare actualizat furnizat de partenerul ceh, în fiecare săptămână a lunii noiembrie vor sosi loturi a câte trei troleibuze, astfel încât toate cele 14 troleibuze vor ajunge în Galaţi la începutul lunii decembrie.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de