Primarul Pucheanu încearcă un nou asediu al Falezei cu chioșcuri, tiribombe și carusele

Data : 18 martie 2019

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Prin PUZ-ul „Faleza Dunării” e interzisă amplasarea de noi construcţii pe aleea pietonală şi pe spaţiul verde de pe malul Dunării.

În pofida reacțiilor vehemente ale gălățenilor care au ripostat de fiecare dată când reprezentanții primăriei au încercat să dea undă verde instalării pe promenada Falezei Inferioare a unor chioșcuri sau parcuri de distracții, primarul Ionuț Pucheanu face o nouă încercare. Potrivit unui anunț postat pe site-ul primăriei, până pe 29 martie, la ora 14,00, sunt așteptate „ofertele în plic în cadrul licitaţiei publice pentru atribuirea de licenţe de ocupare a domeniului public pentru 18 amplasamente, aprobate prin dispoziţia primarului”. În anunțul menționat, se precizează că din cele 18 amplasamente, zece sunt în locații de pe promenada Falezei Inferioare:

„Faleza Inferioară – 10 amplasamente cu următoarele destinații:
– parc de distracții (1 amplasament)
– închiriere bunuri recreaționale (2 amplasamente)
– comercializare înghețată (2 amplasamente)
– comercializare produse zaharoase sau de patiserie (3 amplasamente)
– comercializare băuturi răcoritoare/sucuri (2 amplasamente)”.

E nevoie de „tiribombe” și „carusele” pe promenada Falezei?

Nu mai sunt suficiente chioșcurile și tarabele de vată de zahăr pe băț, înghețată, sucuri și pop-corn, din zona „Libertatea 2.000” – „Malnaș” și de la „Trecere Bac”? Mărirea salariilor bugetarilor a crescut atât de mult la Galați consumul de vată pe băț?

Este nevoie de un „parc de distracții” în peisajul promenadei de pe Faleza Inferioară, unde gălățenii vin să admire Dunărea, malul Dunării și peisajul Munților Dobrogei în liniște?

Să clarificăm și ce înseamnă în viziunea primarului Pucheanu un „parc de distracții”: „tiribombe, carusele, etc”, asta înseamnă!

În primăvara lui 2018, Pucheanu anunța „concesionarea unor suprafețe de teren pentru construirea a două centre de închirieri bunuri recreaţionale (maşinuţe, trotinete etc), un parc de distracţii (tiribombe, carusele, etc) şi şapte chioşcuri de dulciuri, sucuri, îngheţată şi alte produse alimentare”.

Pucheanu încalcă Planul Urbanistic Zonal „Faleza Dunării Galaţi”

Noua încercare a primarului Ionuț Pucheanu de a umple faleza de chioșcuri, face parte probabil din „strategia” sa de creare a unor locuri de muncă în oraș, dar aruncă în derizoriu „Tabăra de Sculptură în Metal”, de care gălățenii trebuie să fie mândri pentru că este singura expoziție de sculptură în metal din România.

Faleza este zonă de promenadă, dar și un muzeu în aer liber. Să amplasezi un „parc de distracții” într-un asemenea spațiu e ca și cum ai instala automate de cafea în sălile Muzeului de Artă Vizuală, printre operele de artă. Sunt și reguli care țin de logica organizării unui oraș. Spre exemplu, nu știm cum ar fi primită la Timișoara vestea instalării unui parc de distracții în „Parcul Rozelor”.

În altă ordine de idei, tentativa primarului Pucheanu forțează legea, pentru că sunt încălcate restricţiile stabilite prin Planul Urbanistic Zonal „Faleza Dunării Galaţi”, aprobat de Consiliul Municipal Galați în februarie 2015, prin acest regulament fiind „interzisă amplasarea de noi construcţii, definitive ori provizorii, în zona Falezei Inferioare, pe aleea pietonală şi pe spaţiul verde de pe malul Dunării”.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de