Primăria Galați, bună de plată în cazul unui bărbat mușcat de un câine comunitar

Data : 19 februarie 2018

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Decizia aparține Judecătoriei Galați și poate fi atacată cu recurs la Tribunalul Galați.

Un bărbat mușcat de un câine pe străzile din Galați a reușit să câștige în primă instanță procesul intentat Primăriei Galați. Incidentul s-a petrecut în urmă cu mai bine de un an, într-o stație de transport în comun din cartierul Micro 19. Un câine comunitar l-a mușcat pe bietul om care a avut ulterior nevoie de nu mai puțin de 65 de zile de îngrijiri medicale, dar și câteva mici operații estetice. Mai mult, bărbatul a rămas fără un deget după intervențiile chirurgicale.

Instanța a decis că Primăria Galați trebuie să-i achite omului despăgubiri de 4.300 de euro, dar și cheltuieli de judecată în valoare de 1.600 de lei.

Iată cum sună decizia instanței:

„Respinge cererea de chemare în judecată formulată de reclamantul Mocanu Florin – Dumitru, prin avocat Bordei Monica Carmen, în contradictoriu cu pârâtul Primarul municipiului Galaţi, ca fiind îndreptată împotriva unei persoane fără calitate procesuală pasivă. Admite în parte cererea de chemare în judecată formulată de reclamantul Mocanu Florin – Dumitru, prin avocat Bordei Monica Carmen, în contradictoriu cu pârâtul Municipiul Galaţi prin Primar. Obligă pârâtul la plata, către reclamant, a sumei de 4.300 euro (în echivalent în lei la data plății) cu titlu de daune morale. Obligă pârâtul la plata, către reclamant, a cheltuielilor de judecată în sumă de 1.600 lei. Admite cererea de chemare în garanție formulată de pârâtul Municipiul Galaţi prin Primar, în contradictoriu cu chematul în garanție Serviciul Public Ecosal Galați. Obligă chematul în garanție la plata, către pârât, sumei de 4.300 euro (în echivalent în lei la data plății), cu titlu de daune morale și a sumei de 1.600 lei cu titlu de cheltuieli de judecată. Respinge, ca nefondată, cererea pârâtului de obligare a reclamantului la plata cheltuielilor de judecată. Ia act că pârâtul nu a solicitat obligarea chematului în garanție la plata cheltuielilor de judecată. Cu drept de recurs în termen de 30 zile de la comunicare, care se depune la Tribunalul Galați”.

Este al doilea caz de despăgubiri dispuse de instanța de judecată.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de