Primăria demarează o nouă campanie de strângere a mașinilor abandonate pe domeniul public

Autor :

Data : 18 martie 2019

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Oamenii sunt încurajați să semnaleze mașinile abandonate.

Autoritățile locale au demarat astăzi o acțiune de ridicare a autovehiculelor abandonate pe domeniul public. În urma protocolului de colaborare încheiat între Primăria municipiului Galați și Poliția Locală, agenții de poliție întocmesc documentația în conformitate cu prevederile Legii nr. 421/2002 actualizată, care reglementează regimul juridic al vehiculelor fără proprietar sau abandonate pe domeniul public/privat al statului sau al unităților administrativ – teritoriale și a H.G. nr. 156/2003 privind normele metodologice de aplicare a Legii nr. 421/2002.

În cazul autovehiculelor abandonate pe domeniul public, până la momentul ridicării și depozitării acestora, pașii legali sunt:
– verificarea în teren a vehiculelor sesizate;
– întocmirea procesului verbal de constatare;
– afișarea somației pe caroseria vehiculului;
– identificarea proprietarului/deținătorului legal și somarea acestuia cu scrisoare recomandată cu confirmare de primire;
– stabilirea regimului juridic al vehiculului ca fiind fără proprietar sau abandonat și comunicarea rezultatelor verificărilor către Primăria municipiului Galați pentru ridicarea vehiculelor care se încadrează în prevederile actelor normative menționate.

„Primăria municipiului Galați le mulțumește gălățenilor pentru sesizările trimise de-a lungul timpului către serviciile de specialitate și îi încurajează să sprijine în continuare acest demers, semnalând dacă observă noi autovehicule abandonate pe domeniul public“, se arată într-un comunicat al instituției.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de