Primăria alocă 20 milioane lei pentru o nouă încercare de modernizare a Plajei „Dunărea”

Data : 9 aprilie 2019

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Vom putea merge la plajă din iunie 2021, pentru că lucrările durează un an și jumătate.

După cei doi ani pierduți din cauza concesionării Plajei „Dunărea” firmei Karan Business SRL București în baza unor promisiuni fără acoperire financiară, primarul Ionuț Pucheanu încearcă să-și repare greșelile printr-o nouă încercare de modernizare a plajei.

Primăria Galați a anunțat că s-a încheiat licitația organizată pentru reabilitarea și modernizarea plajei, iar oferta declarată câștigătoare este cea a Asocierii Tancrad S.R.L. – Lemacons S.R.L – Aqua Azur S.R.L., cu o propunere financiară de 19.494.000 lei fără T.V.A.

Din momentul în care va fi dat ordinul de începere a lucrărilor, conform contractului, câștigătorul licitației are la dispoziție 18 luni pentru realizarea obiectivului, din care o lună și jumătate pentru servicii de proiectare.

Municipalitatea își dorește să transforme Plaja Dunărea într-un complex acvatic multifuncțional integrat în circuitul de agrement al orașului. Printre altele, la Plaja Dunărea se vor executa lucrări de refacere și modernizare a bazinului cu valuri și realizare a unei piscine de relaxare cu tobogan pentru adulți. Va fi reamenajată piscina pentru copii, cu realizarea unor tobogane cu aterizare în piscină.

Va fi amenajat un parc de aventură acvatică cu dotări speciale pentru trasee cu grade diferite de dificultate. Va fi amenajată o zonă de food și o alta destinată organizării unor evenimente (scenă, beach bar etc).

„Țeapa” Karan Business

Reamintim că în aprilie 2017 primarul Ionuț Pucheanu anunța cu entuziasm concesionarea Plajei „Dunărea”, pentru 49 de ani, firmei Karan Business & Finance SRL București, care se ocupă de servicii de consultanță pentru afaceri și management. Oferta era atrăgătoare, fiind promise investiții de 6,25 milioane euro, în modernizarea complexului de agrement, care se va numi „Jungle Splash”.

La momentul semnării contractului, Neculai Gălățanu, reprezentantul Karan Business, promitea că de pe 15 iunie 2017 gălățenii vor avea acces la unul din cele două bazine mari. Nu s-a întâmplat așa. Gălățenilor le-a fost pusă la dispoziție, în august, o piscină din plastic.

În schimb, tarifele au fost exorbitante, de „Jungle Splash”! Intrarea la plajă era de 15 lei pentru adulți și copiii peste 14 ani și 5 lei pentru copii între 5 și 14 ani. Un șezlong – 15 lei. Accesul la bazin, dacă era posibil, ar fi costat 30 de lei. Prețuri de Litoral, confort de doi bani!

De la o lună la alta era evident că cei de la Karan Business nu prea aveau bani de investit în „Jungle Splash” și probabil că sperau ca din încasări să acopere costurile lucrărilor. În 2017 și 2018, primarul Ionuț Pucheanu, a amenințat de mai multe ori Karan Business SRL cu rezilierea contractului, pentru neplata sumelor datorate primăriei, dar reprezentanții firmei au reușit de fiecare dată să plătească în ziua scadenței.

În primăvara lui 2018, Karan Business a pasat afacerea unui nou „investitor” lui Mohammad Rezazadeh Kermani, cetăţean italian de origine iraniană, care de asemenea nu avea banii necesari investiției. În cele din urmă, Primăria Galați a reziliat contractul de concesiune.

În privința Plajei „Dunărea”, unica bază de agrement estival din Galați, acum, în aprilie 2019, situația este exact aceeași ca și în aprilie 2017: o bază de agrement abandonată, în ruină. S-au pierdut doi ani de dragul promisiunilor aiuritoare a unor „investitori”.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de