Pregătiri de iarnă la Zoo Galați

Autor :

Data : 20 noiembrie 2016

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Pentru ca animalele să aibă o iarnă liniștită, îngrijitorii le-au asigurat deja toate condițiile pentru a le ajuta să treacă mai usor peste sezonul rece.

Nu a fost nevoie ca temperaturile să scadă foarte mult, că angajații Grădinii zoologice din Galați au și luat toate măsurile pentru ca animalele să nu sufere din cauza frigului. Primele suflete care s-au ales cu un culcuș călduros pentru zilele geroase au fost păsările.

”Am pregătit pentru iarnă, pentru lebede, pentru gâște, pentru rațe. Fiecare intră în adăpostul lor pe timp de vreme rea, când e viscol, când ninge. Ziua pot ieși afară, la soare, pe zăpadă. Țin cald paiele, am pus și un nylon”, a spus una dibtre îngrijitoare.

Chiar dacă încă mai avem parte de zile însorite, îngrijitorii de la zoo sunt convinși că iarna e aproape. Așa că în aceste zile cară de zor  baloturi de paie care să le țină de cald viețuitoarelor peste iarna. Prioritari în amenajatul cuștilor sunt și lei africani care în mod normal se bucură de zilele toride.

”În general, animalele pe care le adăpostim aici au toleranță mare la frigul iernii, dar există și o serie de specii exotice, cum ar fi leii africani sau păsări care au nevoie de confort termic în timpul iernii și atunci pe lângă căldura pe care le-o asigurăm, le schimbăm și paturile. Și pentru celelalte specii autohtone: mistreți, urși, cai asigurăm patul de paie, mai multe sau mai mari ca de obicei”, a precixat Mădălin Șerban, directorul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Galați.

În afară de confortul termic pe care îl pregătesc animalelor, îngrijitorii se ocupă și de hrana lor. În perioada rece, mâncarea sălbăticiunilor va fi mai bogată caloric. La grădina zoologică din Galați trăiesc aproape 300 de animale din 23 de specii.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de