„Postapocaliptic”, expoziție foto despre orașul abandonat după explozia de la Cernobâl

Data : 10 aprilie 2019

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Sunt fotografii realizate în 2018 de artistul fotograf Aurel Constantin Păduraru.

Complexul Muzeal de Științele Naturii va găzdui o expoziție de fotografie care ilustrează imaginea ascunsă timp de 33 de ani a localității Prîpeat, din Ucraina, care în anul 1986 a fost afectată de explozia devastatoare de la Centrala Nucleară Cernobîl.

Expoziția „Postapocaliptic”, aparținând artistului fotograf Aurel Constantin Păduraru va fi deschisă vineri, 12 aprilie 2019, la pavilionul central al Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii.

Prin „privirea” obiectivului foto, transpusă în 39 de fotografii, ni se va arăta un oraș pustiu, neatins, în care natura și-a reintrat în drepturi, iar lucrurile, lăsate în urmă de oamenii care l-au părăsit, spun povești cutremurătoare.

Aurel Constantin Păduraru a fost la Prîpeat în primăvara anului 2018 și declară că această experiență a fost cea mai intensă din toate locurile în care a fost până acum. Un loc care ne arată cȃt de fragili suntem și cum putem pierde tot ȋn cȃteva clipe. Accidentul nuclear de la Cernobîl s-a transformat ȋn unul din cele mai mari dezastre produse de om asupra mediului înconjurător, avȃnd efecte comparabile cu explozia a 500 de bombe nucleare .

Oraşul Prîpeat, construit special pentru muncitorii de la Cernobîl, a fost evacuat abia la 36 de ore de la producerea accidentului din 26 aprilie 1986. Cei 45.000 de locuitori ai localităţii au fost evacuaţi, iar oraşul a rămas nelocuit până în prezent. Până la data de 5 mai, toţi cei care trăiau pe o rază de 30 km în jurul reactorului avariat au fost nevoiţi să îşi abandoneze locuinţele.

Expoziția va rămâne deschisă la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi până pe 2 iunie 2019.

Foto: radioconstanța.ro

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de