Podul de la Valea Mărului va fi reabilitat

Autor :

Data : 30 aprilie 2018

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Vechiu pod a fost distrus de o alunecare de teren în luna martie.

Consiliul Judeţean Galaţi a încheiat procedurile de achiziţie publică pentru executarea lucrării „Refacere pod la Valea Mărului peste Valea Găunoasă şi refacere zonă pod”. A fost semnat contractul de proiectare şi execuţie a lucrărilor cu Asocierea S.C. Gendav S.RL & S.C. Genymar S.R.L, cu o valoare de 1.214.114 lei, fără TVA. Preţul serviciilor de proiectare este de 22.000 lei, iar preţul lucrărilor ce vor fi executate este de 1.192.114 lei.

„Se va construi pod nou la Valea Mărului peste Valea Găunoasă, pe amplasamentul podului distrus de o alunecare de teren în luna martie a acestui an. Am reuşit în cel mai scurt timp să analizăm situaţia şi să luăm deciziile care se impuneau. Investiția va fi realizată din fondurile proprii ale Consiliului Judeţean Galaţi. Vor fi realizate şi lucrări în albia cursului de apă pe o distanţă de 100 de metri. În acest moment traficul în zonă se realizează pe o variantă ocolitoare provizorie”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Județean Galaţi.

Podul va fi construit pe DJ 251G şi va avea o lungime de 16,5 metri. Perioada de realizare a proiectului este de şapte luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor, o lună pentru activitatea de proiectare şi şase luni pentru execuţia lucrărilor. Perioada de garanție este de 60 de luni de la recepția lucrării. De asemenea, la ultima şedinţă a Consiliului Judeţean Galaţi au fost aprobaţi indicatorii tehnico-economici pentru reabilitarea a patru poduri şi podeţe pe DJ 241G (localitatea Ţepu de Sus), DJ 242E (localitatea Roşcani), DJ 251L(localitatea Braniştea) şi DJ 242C (localitatea Lungeşti).

Valoarea investiţiei pentru cele patru poduri şi podeţe este de 1.003.299 lei, bani din bugetul propriu al Consiliului Judeţean Galaţi.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de