Podul de flori, un exercițiu de amploare! (III)

Data : 3 octombrie 2018

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Al treilea episod din seria de opinii ale președintelui OT a PMP, Ilie Bălan despre reunificarea româno-moldovenească.

„La finele anului 1989, Uniunea Sovietică își ducea greu ultimele clipe de existență ca stat integru pe harta intereselor străine. Americanii au muncit mult asupra deciziei pe care urma să o ia Gorbaciov. Varietatea motivelor nedeclarate public pentru care acest imperiu care a strangulat timp de mai bine de 50 de ani libertatea umană, era de necontestat. Sigur că piesa de teatru se regiza sub aspectul unui eveniment neașteptat, cu influență externă și neapărat împotriva voinței sovietice socialiste”, ne explică liderul Organizației de Tineret a PMP Galați, Ilie Bălan.

CITEȘTE ȘI: „De la Yalta la Centenar” (I)

„Disesiunile dintre voința cetățeanului simplu și ideologia care construise acest regim urma să se soldeze cu o libertate parțială, imaginată altădată ca fiind una absolută. Sigur că această formă de revelație obscură urma să fie livrată către fiecare națiune cu un amendament foarte bine prestabilit de politica internă. Oprimarea căii de emancipare națională începea odată cu aprobarea de către Mihail Gorbaciov a cererii Chișinăului de a organiza evenimentul care a rămas în istorie cu denumirea „Podul de Flori”. Primul gest în acest sens avea să aiba loc la 6 mai 1990, sub un control stric al structurilor KGB-iste de la Moscova, Chișinău și București”, mai spune Ilie Bălan.

CITEȘTE ȘI: Transnistria, unica rezervă a Moscovei împotriva Unirii! (II)

Dacă discutăm de renaștere și emancipare, atunci rămâne a fi un subiect inadmisibil acordul cerut Moscovei pentru delegarea unor evenimente naționale. Aceste manevre politice urmau să contureze planul acțiunilor Moscovite și mișcările de șah pe tabulatura politicii din Republica. În speță „Podul de flori” a fost un exercițiu de control al eficienței rețelei KGB-iste de a manipula cu suveranitatea statelor artificiale. Desigur liniile de siguranță pentru a combate orice revelație adevărată a neamului românesc, erau trase și la București. Acest exercițiu al forțelor de stat a transmis Moscovei claritatea faptului de a alege strategia corectă în următorii 20 de ani pentru Chișinău. Dacă astăzi se găsesc lideri politici care spun că unirea și-a avut momentul la podul de flori, atunci ei au o altă luptă decât cea dreaptă. Orice tentativă de a crede în acest neadevăr este în detrimentul României Mari, la 6 mai 1990 oamenii care făceau jocul Moscovei erau peste tot, singura diferență era că unii vorbeau perfect românește!”, a concluzionat președintele tinerilor PMP-iști.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de