PMP Galați cere eliminarea taxelor locale pentru apa meteorică și pentru canalizare

Data : 28 martie 2018

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Președintele PMP Galați, Cătălin Cristache consideră că această taxă este ilegală.

PMP Galați face demersuri pentru eliminarea taxelor pentru apa meteorică și pentru canalizare. Mai multe localități mari din România au renunțat la aceste taxe, unele chiar și de aproape un deceniu, deciziile fiind luate fie la inițiativa autorităților, fie în urma unor petiții semnate de cetățeni.

Decizia reprezentanților PMP Galați are la bază și o altă realitate cruntă din teren: taxa este extrem de mare, de multe ori depășind cantitatea de apă consumată de mulți locatari. Mai mult, taxele sunt diferite de la cartier la cartier și chiar de la un bloc la altul. Și nu în ultimul rând, aceste biruri sunt mai mari în cazul abonaților care plătesc prin intermediul asociațiilor de proprietari, comparativ cu cele plătite de abonații care au contract direct cu Apă Canal Galați.

„Am avut de curând un dialog aplicat cu colegii din Organizația PMP Galați pe marginea taxelor locale speciale. Vreau să vă anunț că cele două colege, consiliere locale PMP în Consiliul Local Galați, doamnele Oana Iurescu și Nicoleta Badiu au depus un Proiect de Hotărâre privind eliminarea taxelor locale pentru apa meteorică și pentru canalizare. Gălățenii sunt sufocați de tot felul de biruri, unele ilegale, cum e cea despre care vorbesc aici. Trebuie să plătești și apa cazută din cer. Puneți, măi fraților, taxă și pe aerul pe care îl respirăm. Asta pentru binele gălățenilor, nu? Că doar de aia faceți voi politică, pentru binele lor. Și lor le e așa de bine că mai e puțin și orașul se depopulează complet”, a explicat Cătălin Cristache, președintele PMP Galați.

PMP Galați a adresat deja o scrisoare Consiliului Local Galați și Primarului Galațiului prin care le cere eliminarea acestei taxe pe care o consideră ilegală.

apa meteorica

apa meteorica 2

apa meteorica 3

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de