PMP Galați cere eliminarea taxei locale pentru ecarisaj

Data : 29 martie 2018

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Motivul? Taxa nu este corect percepută iar banii strânși nu sunt folosiți în scopul solicitat.

Partidul Mișcarea Populară, prin consilierii săi locali, doamnele Oana Claudia Iurescu și Nicoleta Badiu, a depus în Consiliul Local al Municipiului Galați un proiect de hotărâre pentru eliminarea taxei de ecarisaj.

„Constatăm că avem de-a face cu dublă sau chiar triplă taxare, fiind plătită o dată ca persoane fizice și a doua oară ca membri ai asociațiilor de proprietari. În cazul în care persoana și-a înregistrat și o firmă în apartament, taxa este percepută a treia oară, de această dată pe firmă. Totodată, cuantumul taxei variază în funcție de numărul de apartamente cuprinse în asociație, cetățenii din asociațiile mari plătind mai puțin decât cei din asociațiile cu un număr mai mic de membri. Taxa de ecarisaj este inclusă abuziv în cheltuielile de întreținere ale asociațiilor, ori aceasta a fost gândită și așezată ca o taxă aferentă proprietății, nu ca o cheltuială cu un serviciu de care beneficiază proprietarul”, se arată într-un comunicat de presă al PMP Galați.

Deși taxa a fost destinată creării sursei de finanțare pentru achiziționării de utilaje și echipamente de ecarisaj și pentru construirea de adăposturi și padocuri pentru animale, aceste investiții nu au fost făcute, iar campaniile de sterilizare nu-și arată rezultatul în diminuarea numărului de animale fără stăpân.

„Constatând că taxa de ecarisaj nu este corect așezată, că nu este corect percepută iar fondurile obținute de pe urma ei nu sunt cheltuite în scopul solicitat, consilierii PMP cer eliminarea acesteia”, se mai arată în comunicat.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de