Pluguşor cu măşti, urşi şi capre, cu snoave, urături și colinde de altădată

Autor :

Data : 17 decembrie 2018

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Festivalul de Datini „Tudor Pamfile” se va desfășura pe 22 și 23 decembrie.

Centrul Cultural „Dunărea de Jos” organizează și în acest an Festivalul de Datini și Obiceiuri de Crăciun și Anul Nou „Tudor Pamfile”, în zilele de 22-23 decembrie, eveniment de tradiţii româneşti nealterate de trecerea timpului.

Ajuns la a XXVIII-a ediție, festivalul reunește ansambluri folclorice din țară și din județul Galați și își propune să păstreze vii în memoria gălățenilor obiceiurile dragi specifice sărbătorilor de iarnă, cu Pluguşor, cu măşti, urşi şi capre, cu snoave, urături și colinde de altădată.

Partenerul Consiliului Judeţean Galaţi şi al Centrului Cultural “Dunărea de Jos” în organizarea Festivalului de Datini şi Obiceiuri de Crăciun şi Anul Nou „Tudor Pamfile” este ca de fiecare dată, Arhiepiscopia Dunării de Jos.

Evenimentul va debuta pe 22 decembrie, la ora 17.00, cu un spectacol de tradiții și obiceiuri de iarnă, susținut de grupuri folclorice și ansambluri din țară, găzduit de Teatrul Dramatic „Fani Tradini”, cu intrarea liberă. Duminică, 23 decembrie, de la ora 12.00, festivalul va continua pe esplanada Catedralei Arhiepiscopale, unde va avea loc colindarea ierarhului locului, Înaltpreasfințitul Arhiepiscop Casian al Dunării de Jos, a oficialităților, dar și a gălățenilor prezenți la Sfânta Liturghie.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de