Ploaia a inundat mai multe case și curți din Vameș, Piscu și Slobozia Conachi

Autor :

Data : 16 iunie 2018

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Pompierii au intervenit cu motopompele pentru a scoate apa.

S-au rupt norii azi-noapte în județul Galați. A plouat torențial, iar meteorologii au emis cod roșu de ploi, furtuni și inundații. Mai multe case și curți din Piscu, Vameș și Slobozia Conachi au fost inundate, iar pompierii au intervenit cu motopompele pentru a scoate apa.

Nimeni nu s-a așteptat ca o ploaie torențială de vară să-i determine pe meteorologi să emită cod roșu de furtună, ploi și inundații. A plouat într-o oră, cât pentru o lună, iar puhoaiele au dat năvală în curți, în case și pe șosele. O femeie din localitatea Vameș a ajuns la spital, după ce a alunecat și și-a fracturat mâna, în încercarea de a mai salva câte ceva din calea apei.

„A plouat torențial, 50 de litri pe metrul pătrat, apa a crescut foarte tare, de pe versanți, a venit în sat”, a spus primarul comunei Piscu.

4 (1)

„Avem în jur de 6 gospodării și case inundate: una la Independența, două la Vameș, la Slobozia Conachi o locuință. În plus, în localitatea Piscu sunt vreo 5 curți inundate”, a declarat lt. Col. Eugen Chiriță  purtătorul de cuvânt al ISU Galați.

Puhoaiele au venit cu viteză atât de mare, încât au mutat mașinile, zeci de metri. Pe Drumul Național 25, în dreptul comunei Piscu, s-a circulat pe un singur sens.

„Eu am dispus măsurile necesare, astfel încât să nu avem probleme deosebite. A fost activată grupa la nivelul comitetului de coordonare la ISU. Aici sunt împreună cu comandantul de la ISU și am luat toate măsurile necesare, astfel încât să nu mai avem probleme”, a precizat Dorin Otrocol – prefectul județului Galați. Meterologii au emis cod portocaliu de inundații pentru râurile Sirect, Tecucel și Corozel, inclusiv astăzi, 16 iunie. Vor fi creșteri de debite și niveluri, precum și viituri rapide.

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de