Plagiat cultural. Directorul Teodor Niță a copiat programul de management al Muzicalului gălățean

Data : 17 noiembrie 2017

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Niță își recunoaște greșeala, pe care o cataloghează drept grosolană.

Potrivit news.ro, directorul Teatrului Muzical „Nae Leonard” din Galaţi, Teodor Niță ar fi introdus în planul său de management pentru următorii patru ani pasaje întregi inspirate ad litteram din lucrările directorilor altor instituţii de cultură din ţară. În proiectul său, Niţă a scăpat un paragraf în care vorbește despre o ”consultare cu directorii şi cu profesorii de muzică din liceele şi şcolile craiovene” iar în altul spune despre ”domeniul cultural-artistic al judeţului Hunedoara”.

Jurnaliștii de la news.ro au găsit lucrarea originală: un raport de activitate din perioada ianuarie-decembrie 2015, realizat de managerul Operei din Craiova.

Teodor Niță a recunoscut că făcut câteva greșeli:

„Este vorba despre câteva greşeli pentru că eu fac proiectul după caietul de obiective, dar nu fac eu caietul de obiective, iar asemenea pasaje le veţi găsi în toate programele si proiectele de management ale directorilor din ţară. Este vorba despre o scăpare grosolană din punctul meu de vedere, atunci când am luat obiectivele, le-am scos cu copy-paste, fără să mă uit că nu sunt pentru Galaţi”.

Greșala recunoscută este pe jumătate iertată, mai ales că până acum Teodor Niță nu a fost implicat în alte incidente. Pe de altă parte, dacă Teodor Niță va reuși să aplice strategiile altor teatre din țară, va scăpa și va fi iertat pentru tot scandalul.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de