Piața din Cosmești, o afacere cu iz penal a marii familii PSD

Data : 2 iulie 2018

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Președintele PMP Cosmești, Ion Hăican a sesizat instanța, dar dosarul este tergiversat inexplicabil.

Comuna Cosmești se află de mulți ani, chiar prea mulți ani, sub zodia PSD-ului. Doar că lucrurile nu merg chiar cum ar trebui. Reprezentanții Partidului Mișcarea Populară din localitate ne-au semnalat zilele trecute un caz cu iz penal!

Concret, în urmă cu câțiva ani ani, la propunerea actualului președinte al PMP Cosmești, Ion Hăican, pe atunci consilier local, s-a luat decizia construirii unei piețe agroalimentare undeva la intrarea în comună, când vii dinspre Tecuci.

„La propunerea mea, s-a făcut această piață agroalimentară. Cosmeștiul este o localitate legumicolă și chiar avea nevoie de un spațiu adecvat pentru producători. S-au alocat atunci 470.000 de lei din bugetul local. Îmi și imaginam cât de frumoasă va fi noua piață, era vorba despre o sumă consistentă. Când colo, ne-am trezit cu trei alei betonate, o coșmelie din lemn și o toaletă lângă gard. L-am întrebat pe domnul primar ce s-a întâmplat și mi-a răspuns că s-au terminat banii”, ne povestește Ion Hăican.

Ulterior, primarul Ion Tuchiluș a venit cu un nou proiect, cam de aceeași valoare (400.000 de lei) pentru continuarea lucrărilor.

„A mai făcut un puț pentru apă și, în plus, a apărut și o troiță. I-am reproșat domnului primar că-și face campanie electorală pe banii publici și imediat mi-au sărit câțiva credincioși PSD să-mi spună că sunt ateu! Atunci m-am supărat și eu i-am făcut o plângere penală pentru supravealuarea unei lucrări. Piața asta a costat 11 miliarde (n.r. – lei vechi), dar nu avem tarabe, nu avem nimic”, ne mai spune președintele PMP Cosmești.

tecuci si cosmesti (6)
Plângerea penală a fost făcută încă din 2012, dar dosarul nici acum nu a fost finalizat.

„Dosarul s-a dus la Parchet la Tecuci, unde i-au dat neînceperea urmăririi penale. Am contestat rezoluția primului procuror și am cerut strămutarea la Vrancea. Judecătoria Vrancea a trimis dosarul înapoi la Tecuci dispunând începerea urmăririi penale. Procurorul Jalbă de la Tecuci a dat din nou neînceperea urmăririi penale. Am contestat din nou și un prim-procuror tânăr, mi-a admis contestația, a anulat casația lui Jalbă și a trimis-o la instanță. De un an nu știu ce se întâmplă cu acest dosar”, spune dezamăgit Ion Hăican, președintele PMP Cosmești.

Liderul PMP este convins mai devreme sau mai târziu, primarul Ion Tuchiluș va răspunde pentru aceste fapte.

„El n-are cum să scape de acest dosar. Pe ce s-au dus cele 11 miliarde? Va da socoteală”, a concluzionat Ion Hăican.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de