Petiție pentru schimbarea numelui Colegiului Cuza

Data : 17 august 2017

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Petiția, lansată la aproape 3 luni de la moartea informaticienei colegiului, Rozina Miron.

La aproape 3 luni de la tragedia de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza”, în care un informatician a murit după o zi extenuantă de muncă la Bacalaureat, a apărut o petiție online prin care se cere schimbarea titulaturii prestigiosului liceu în Colegiul Național „Miron Rozina”. Inițiativa aparține lui Eckstein-Zsehranszky Robert-Alexandru, un profesor de la Colegiul Carol din București, care este și administrator de rețea în același timp.

„Să nu uităm numele Miron Rozina”, se numește petiția care are și o scurtă descriere:

„Consider normal ca numele Colegiului Național „Alexandru Ioan Cuza” din Galați să fie schimbat în Colegiul Național „Miron Rozina”, ca amintire a muncii tuturor celor care, cu trudă și sacrificu personal, mențin în funcțiune școala românească

Miron Rozina a lucrat ca informaticiană la Colegiul Național „Al. I. Cuza”, din Galați

În 26 iunie 2017, după ce a fost pusă să lucreze în comisia pentru Comptențe digitale, să care și să monteze calculatoare în toată școala, pentru a asigura supravegherea video la examene, după ce duminica introducea rezultatele elevilor, după ce dimineața de la 7 fusese în comisia de examen de Bacalaureat, seara a fost chemată să introducă și contestațiile pentru Examenele Naționale, fiind pusă și în această comisie.

La 18 seara, în timp ce lucra, inima i s-a oprit și în ciuda eforturilor, viața s-a stins. Lasă în urmă doi copii, cel mai mare de zece ani.

Este un exemplu de om care își dă viața pentru a îndeplini tot ce i se cere de către școală”.

Lăsând la o parte drama prin care a trecut familia Rozinei Miron, pare cel puțin absurd să schimbi numele unui colegiu cu o tradiție de peste un secol pe fond emoțional! Nicăieri în lume nu se întâmplă așa ceva. Inițiatorul acestei petiții ar face bine să mai deschidă una în care să strângă cât mai multe voturi astfel încât profesorii să nu mai fie puși în situații de muncă epuizantă.

Reamintim că la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza se fac încă anchete, atât de către ITM Galați (care caută să deslușească dacă a fost sau nu vorba despre un accident de muncă), cât și de Poliție.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de