Peste o mie de gălățeni au participat la Procesiunea de pomenire a Eroilor

Data : 6 iunie 2019

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

ÎPS Casian i-a îndemnat pe elevii care au depus flori să încerce să memoreze câte unul din numele eroilor Galațiului

Ca în fiecare an, la 40 de zile de la Învierea Domnului, când creștinii prăznuiesc Înălțarea Domnului Iisus Hristos la ceruri, sunt pomeniți și eroii neamului. La Galați, a devenit o tradiție, ca în fiecare an, de Înălțare, să se meargă în procesiune de la Biserica „Înălțarea Domnului” din Țiglina II către Monumentul Eroilor de la Cimitirul Eternitatea, pentru pomenirea gălățenilor care și-au jertit viețile pentru țară în Războiul de Independență, în Primul și al Doilea Război Mondial, la Revoluția din 1989 sau în misiunile de menținere a păcii în Afganistan.
Peste o mie de gălățeni au așteptat sfârșitul slujbei și împreună, copii, preoți și simpli credincioși, au pornit în procesiune spre Monumentul Eroilor din Cimitirul Eternitatea. În fruntea alaiului format din preoţi şi diaconi ai Arhiepiscopiei Dunărea de Jos, elevi și credincioşi, s-au aflat militari și fanfara „Valurile Dunării”.

Arhiepiscopul Dunării de jos, ÎPS Casian a străbătut această distanță alăturându-se grupurilor de elevi, despre care spune că trebuie să învețe și lecția aceasta, a recunoștinței pentru eroii neamului.

„Este sărbătoarea noastră reprezentativă la Înălțarea Domnului, sărbătoarea națională a eroilor, a celor mai buni dintre noi care au contribuit de-a lungul timpului la consolidarea unității noastre. Aceasta e lecția pe care trebuie să o predăm mereu generației viitorului”, a spus Arhiepiscopul Dunării de Jos.

În timpul slujbei de pomenire, ÎPS Casian a mers cu candela și la mormintele sublocotenenţilor eroi Ionuţ Cosmin Sandu şi Marius Claudiu Covrig, căzuţi în Afganistan, precum și la mormintele eroilor din decembrie 1989.

La sfârșitul slujbei, ÎPS Casian a coborât scările Monumentului Eroilor împreună cu grupurile de elevi și arătându-le criptele în care sunt înmormântați eroi din Războiul de Independență, din Primul și al Doilea Război Mondial, i-a îndemnat să depună flori în semn de recunoștință și ca fiecare dintre ei să încerce să memoreze câte unul din numele de pe plăcile comemorative, spre aducere aminte a acestor oameni care s-au jertfit pentru țară.

Ceremonia s-a încheiat cu depunerea coroanelor de flori de către șefii instituțiilor din administrația locală și de către reprezentanții Garnizoanei Galați, ai Batalionului 284 Tancuri „Cuza Vodă” din Galați și Batalionului 300 Infanterie Mecanizată „Sfântul Andrei” Galați.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de