Peste 90% dintre mașinile second-hand sunt cumpărate „pe ochi frumoși”

Data : 9 ianuarie 2018

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

O arată un studiu făcut de cei de la AutoDNA.

Nu mai puțin de un milion de mașini second-hand au fost înmatriculate în România pe parcursul anului 2017, arată o statistică făcută de profit.ro.

Potrivit revistei de specialitate AutoDNA 550.000 dintre aceste autovehicule sunt venite din afara țării, iar aproximativ 500.000 sunt din România. Așa după cum se știe deja, achiziționarea unui autoturism de pe piața second hand nu-i chiar atât de simplă precum pare. Trebuie să fim atenți la mașinile reparate „doar pentru vânzare”, furate, cu kilometrajul dat înapoi.

Acest lucru se întâmplă în pofida faptului că metodele de control sunt destul de variate și foarte accesibile ca preț. Tot cei de la AutoDNA spun că mai puțin de 10% dintre mașinile second-hand înmatriculate în România au fost verificate din punct de vedere al stării tehnice. Asta se întâmplă în pofida faptului că metodele de control sunt destul de variate și foarte accesibile ca preț.

„O mașină rulată se poate cumpăra având încredere în povestea vânzătorului sau în „ochiul” unui prieten specialist în mașini. Nu cumva este mai bine să încercați și varianta în care primiți un raport online de la o terță parte specializată?”, scriu cei de la AutoDNA.

Cele mai verificate mașini au fost Volkswagen, Audi și BMW, urmate la mică distanță de Mercedes, Opel, Skoda și Ford.

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de