Persoană cercetată pentru dare de mită și furt

Autor :

Data : 4 august 2018

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Aceasta este bănuită că ar fi încercat să mituiască un polițist.

În urmă cu o săptămână, un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galați a întocmit un rechizitoriu prin care a dispus trimiterea în judecată în stare de libertate a unui bărbat acuzat de săvârșirea infracțiunilor de dare de mită și furt.

„În fapt, la data de 27.05.2018, numitul P.N. a fost depistat de un echipaj din cadrul Secției 5 – Poliție Locală Galați, în zona căminelor studențești din municipiul Galați, în timp ce conducea un autovehicul cu care transporta mai multe materiale de construcții pentru care nu a prezentat documente de proveniență. Fiind întrebat cu privire la proveniența materialelor, acesta a declarat că le-a sustras de la căminele studențești, unde societatea la care este angajat, efectuează lucrări de reabilitare.

Având în vedere aceste aspecte, cei doi lucrători de poliție locală i-au adus la cunoștință că vor întocmi un proces-verbal de constatare și vor anunța organele competente în vederea întocmirii unui dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de furt. În acest context, pentru a se sustrage de la răspunderea penală, bărbatul a insistat în repetate rânduri ca polițiștii locali să nu încheie procesul-verbal de constatare oferindu-le cu titlu de mită suma de 1.100 de lei“, se arată într-un comunicat al Serviciului Județean Anticorupție.

Lucrătorii de poliție locală au refuzat categoric oferta și au sesizat fapta la Serviciul Județean Anticorupție Galați, care a procedat la constatarea infracţiunii flagrante.

În baza ordonanțelor de delegare emise de către procurorul de caz, lucrătorii de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Galați au efectuat mai multe acte procedurale în cauză.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de