Percheziții la persoane bănuite de trafic cu substanțe cu efecte psihoactive

Autor :

Data : 10 iulie 2018

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

16 persoane au fost audiate de polițiști.

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – S.T. Galați au efectuat astăzi 11 percheziții domiciliare pe raza municipiului Galați, în cadrul unui dosar penal având ca obiect săvârșirea infracțiunii de efectuare fără drept și fără autorizație eliberată în condițiile legii, de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Din cercetări a reieșit că nouă persoane, bănuite de trafic cu substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive, ar fi achiziționat din China cantități însemnate de astfel de substanțe pe care ulterior, le-ar fi comercializat în municipiul Galați.

Cu ocazia perchezițiilor effectuate, au fost găsite și ridicate aproximativ 500 de grame substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive, aproximativ 150 de grame cannabis, grindere şi cântare electronice folosite în activitatea de comercializare a substanţelor susceptibile de a avea efecte psihoactive, precum şi peste 5000 țigarete de provenienţă Republica Moldova, fără timbru de accizare, un pistol airsoft cu 6 cartuşe şi 33 de telefoane smartphone, sigilate şi fără documente de provenienţă.

16 persoane din municipiul Galați, cu vârste cuprinse între 18 și 33 ani, au fost conduse de polițiști la sediul DIICOT – S.T. Galați pentru audieri și dispunerea măsurilor legale.

Acţiunea a fost realizată cu sprijinul Inspectoratului de Jandarmi Județean Galați.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de