Pelerinajul luminii, un semn de mulțumire și de prețuire pentru Sf. Andrei

Autor :

Data : 30 noiembrie 2018

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Zeci de gălățeni cu lumânări aprinse în mâini și îmbrăcați în costume populare au participat la Pelerinajul luminii.

Marșul Luminii este organizat în fiecare an la Galați, în ajunul Sfântului Andrei. Tinerii se îmbracă în straie populare și pleacă de la Catedrala Arhiepiscopală, cu făclii aprinse, refăcând astfel drumul pe care l-a făcut Sfântul Andrei atunci când a venit pe aceste meleaguri pentru a propăvadui creștinismul.

received_360088774764829

„Pelerinajul luminii sau lumina Sfântului Andrei, cum s-a împământenit la ASCOR Galați este mesajul pe care tinerii, în această seară, îl aduc din dragostea lor și din evlavie pentru cel care ne-a creștinat și cel care ne este patron spiritual de atâția ani, dar care ne este și prieten”, a spus Codruț Mirică, președintele ASCOR Galați.

received_713859178992747

Chiar dacă afară erau -5 grade, tineri și vârstnici, deopotrivă au mers pe jos, până la biserica din curtea Seminarului Teologic, vestind astfel sărbătoarea Sfântului Andrei. Mâine, credincioșii care nu au reușit să ajungă la Catedrala Arhiepiscopală din Galați, vor avea ocazia să se roage atât la moaștele Sfântului Andrei, cat și la cele ale Sf. Iosif cel Milostiv.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de