„Pelerinaj de Florii” în mai multe localități gălățene

Data : 15 aprilie 2019

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Această tradiție a creștinilor din Arhiepiscopia Dunării de Jos a ajuns la a X-a ediție.

Arhiepiscopia Dunării de Jos îi invită sâmbătă, 20 aprilie, pe creștinii din mai multe localități ale Eparhiei să participe la cea de-a X-a ediţie a „Pelerinajul de Florii”.

La Galaţi, pelerinii sunt invitaţi la biserica ,,Vovidenia“, la ora 15.30. De la ora 16.00 coloana de pelerini va porni în procesiune pe strada Domnească spre Catedrala Arhiepiscopală, unde se va participa la slujba Litiei praznicului, iar ÎPS Părinte Arhiepiscop Casian va sfinţi ramurile de salcie şi va binecuvânta copiii şi tinerii participanţi.

La Tecuci, creştinii sunt invitaţi la bisericile „Înălţarea Domnului“, „Sf. Nicolae“ şi „Adormirea Maicii Domnului“, la ora 15.30. De la ora 16.00, grupurile de credincioşi se vor deplasa în procesiune spre biserica „Sfântul Gheorghe“, unde toţi vor participa la slujba Litiei.

În Arhiepiscopia Dunării de Jos, „Pelerinajul” se desfăşoară şi în alte centre devenite deja tradiţionale: Târgu Bujor, Corod, Matca, Lieşti-Buceşti-Şerbăneşti, Bereşti, Pechea, Tudor Vladimirescu, Nicoreşti şi Toflea, dar și în județul vecin, la Brăila, Însurăţei, Făurei și Ianca.

În toate aceste localități „Pelerinajul” va fi organizat cu plecare de la ora 15.40, astfel încât la ora 16.00 să se ajungă la biserici, unde pelerinii vor participa la slujba Litiei.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de