Patru militari din Galați, răniți în Afganistan

Autor :

Data : 13 aprilie 2019

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Potrivit MApN, toți sunt conștienți și în stare stabilă.

„O zi de sâmbătă tristă, patru militari români răniți în Afganistan😥

Potrivit Ministerului Apărării Naționale, patru militari au fost răniți, în jurul orei 10 (ora României). O coloană de vehicule blindate MRAP a fost atacată cu un dispozitiv exploziv improvizat, urmat de un atac cu armament ușor de infanterie executat de insurgenți.

„Infanteriștii gălățeni au acționat conform procedurilor și au respins atacul insurgent, având sprijin terestru și aerian din partea forțelor americane.

Cei patru militari răniți în urma incidentului au fost evacuați pe cale terestră către spitalul militar al Bazei Aeriene Kandahar, toți fiind conștienți și în stare stabilă.

În urma evaluării medicale, militari au fost internați, doi dintre ei cu fracturi în zona membrelor inferioare, unul cu traumatism cranian închis și cel de al patrulea cu fractură toracală. Starea lor este stabilă.

Detalii cu privire la identitatea militarilor implicați în acest incident vor fi făcute publice, conform procedurilor-standard aplicabile, numai după informarea familiilor acestora.

Conducerea MApN este informată în permanență despre situație și urmărește cu atenție evoluția de sănătate a militarilor“, se arată într-un comunicat al MApN.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de