Patru gălățeni au murit de frig

Autor :

Data : 4 decembrie 2018

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Este vorba despre oameni care aveau diverse afecțiuni sau care au dormit sub cerul liber.

În perioada 28 noiembrie – 1 decembrie, patru gălățeni au murit din cauza frigului. Este vorba despre oameni care aveau și alte afecțiuni, care fie au dormit sub cerul liber fie în încăperi neîncălzite, în cele mai geroase nopți de până acum.

Primul deces din cauza hipotermiei s-a înregistrat în Galați pe 28 noiembrie. Este vorba despre un bărbat de 48 de ani, găsit decedat în locuință. În aceeași zi, o femeie de 71 de ani a fost găsită fără viață într-un canal plin cu apă. Două zile mai târziu, un alt bărbat, de 72 de ani, cunoscut ca om al străzii a decedat la Spitalul din Tecuci, după ce a stat mai multe ore în frig. Ultimul deces prin hipotermie s-a înregistrat pe 1 decembrie. Este vorba despre un bărbat de 67 de ani care în ciuda eforturilor medicilor a decedat la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului „Sf. Apostol Andrei”.

„Serviciul nostru a avut solicitări pentru cazuri de hipotermie. În două dintre acestea a fost vorba despre stopuri cardio-respiratorii, iar pacienții au fost transportați la Spitalul de Urgență. În celelalte două cazuri, persoanele erau deja decedate în momentul în care echipajele au ajuns la locul solicitat. În toate cele patru cazuri, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică și cei ai Serviciului de Medicină Legală vor stabili cauza exactă a decesului”, a declarat dr. Mihai Polinschi , directorul Serviciului de Ambulanță Galați.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de