Patronul firmei care distribuie cornul și laptele elevilor din Galați, acuzat că a bătut un chelner

Data : 14 septembrie 2017

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Potrivit unor publicații din Brăila, Dan Gheorghiță, care este și inspector școlar general, este acționar la 11 firme, printre care și la Alpilact SRL.

Dan Mihai Gheorghiță a ajuns inspector școlar general interimar, după decizia ministrului Pop de a schimba 13 inspectori școlari generali din țară, printre care și pe cel de la Brăila. Personajul este unul destul de controversat în Brăila.

Potrivit libertatea.ro, Dan Mihai Gheorghiță ar fi acuzat că a abuzat un bărbat pe o terasă din Brăila. De altfel, Poliția din acest oraș spune că ar fi demarat o anchetă, spunând chiar că Dan Gheorghiță s-a ales deja cu dosar penal pentru loviri și alte violențe.

Șeful ISJ Brăila a declarat, tot pentru libertatea.ro că nu a lovit pe nimeni și nu știe nimic despre faptul că ar avea un dosar penal. Gheorghiță ar fi declarat că va cere ajutorul unui avocat, dar și că va merge personal, în audiență, la ministrul Educației, pentru a-i explica în amănunt situația.

Dar haideți să vedem cine este Dan Gheorghiță, inspectorul școlar general interimar, care are, într-un fel, legătură și cu Galațiul, fiind acționarul majoritar al firmei care a câștigat licitația pentru livrarea cornului, din programul național „Cornul și laptele”.

Potrivit debraila.ro, Dan Mihai Gheorghiță are 37 de ani și este profesor încă din 2003. În 2015 a devenit adjunctul șefului ISJ, iar de o lună este inspector școlar general interimar. Este fratele consilierului municipal Daniela Rădulescu, co-președintele ALDE Brăila.

Profesorul afacerist!

Dacă în martie 2013, Gheorghiță declara, citat de debraila.ro că are doar un teren agricol, un mic spațiu comercial și un Matiz din 2003, iată că în declarația din 2015 Matizul nu mai apare. Apar în schimb, două Toyota, una Corolla, cealaltă Avensis, ambele din 2008, dar și o sumă imp-resionantă în bănci: aproape 2.000.000 de lei. În plus, tot din declarația de avere aflăm că distinsul profesor se apucă și de afaceri. Devine acționar la 11 firme: Alpiimobiliare, Alpilact Food, Alpiship, Alpistore, Energoinstal Service, Extract Verde Energy, Firatelectric, Geratelectronic, Mogli Com, Energia Foto, Energyall Distribution. Doar la doua dintre firme detine pachetul majoritar de actiuni, la Mogli Com (100%) si Alpilact Food (80%).

Așa cum spuneam mai sus, Gheorghiță are o legătură cu Galațiul prin faptul că firma la care este acționar majoritar, SC Alpiline SRL, a câștigat licitația pe zona Galați, pe componenta corn. Cum a ajuns inspectorul afacerist să aibă legătură cu Alpiline SRL? Potrivit debraila.ro, pe 14 august 2015 Tribunalului Brăila a admis divizarea parțiala a celebrei firme Risk Com, firma surorii și a cumnatului lui Gheorghiță, cunoscută pentru faptul că a câștigat ani la rândul a licitațiilor pentru programul „Cornul și laptele”. Astfel, Risk Com, a cărui administrator special era Ștefan Rădulescu, se divizează în patru societăți comerciale: Alpistore SRL, Alpiship SRL, Alpiline SRL și Alpiestate SRL, socuietăți la care profesorul Dan Gheorghiță are acțiuni, în cote diferite.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de