Organizația „Plantăm fapte bune în România” a împădurit un hectar de teren la Cuza Vodă

Data : 21 martie 2019

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Anul trecut, aceeași organizație a mai plantat 4 hectare.

Organizația „Plantăm fapte bune în România”, o iniţiativă naţională de împădurire bazată pe voluntariat, care a pornit la drum în 2011 și din 2013 funcționează sub înaltul patronaj al Alteței Sale Regale Principesa Margareta a mobilizat sâmbătă sute de voluntari la Cuza Vodă, unde un hectar de teren degradat a fost plantat cu 3.000 de puieți de gladiță și 2.000 de puieți de salcâm.
Terenul împădurit acum este pe laturile celor 4 ha plantate de aceeași organizație în toamna anului 2018.

„Ne-am îndeplinit obiectivul de a planta pe toată suprafața pregatită. Pentru sporirea gradului de prindere a puieților, am pus mare accent pe calitatea lucrărilor de plantare. Apreciez efortul deosebit depus de fiecare plantator în parte. Am ales să facem fapte bune, indiferent de loc, timp, vreme sau împotriviri. Cum spunea Carol Bellamy, în slujirea celor mai bune interese ale copiilor, slujim cele mai importante interese ale umanităţii”, a declarat Petru Sandu, coordonatorul organizației pentru județul Galați.

Organizatori local ai acțiunii de împădurire au fost Primăria și Consiliul Local al comunei Cuza Vodă, acțiunea fiind susținută de Leroy Merlin, Autonom, ArcelorMittal Galați, Inspectoratul de Jandarmi Județean Galați, Asociația Șoimii Dunăreni Galați , Asociația Mecanturist Galați și Universitatea Dunărea de Jos Galați. Parteneri național sunt JYSK, Bergenbier și Dedeman, iar sponsori sunt Daikin, FAN Courier, Groupe Renault România, Kaufland și SIXT.

Până în prezent, 32.300 voluntari ai „Plantăm fapte bune în România” au plantat și îngrijit 660.000 copăcei pe un total de 206 hectare de terenuri publice neproductive în 21 de judeţe.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de