Orașul Târgu Bujor ar putea avea sistem local de alarmare pentru evenimente meteo extreme

Data : 19 septembrie 2017

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Inițiativa aparține primarului Laurențiu Gâdei, care strânge deja numerele de telefon ale localnicilor.

Cunoscut pentru o comunicare extrem de transparentă și eficientă cu locuitorii din orașul Târgu Bujor, primarul Laurențiu Viorel Gîdei s-a gândit că ar putea veni în sprijinul populației dacă ar avea o bază de date. Așa că, pe contul de Facebook a postat un anunț prin care le cere oamenilor să trimită prin mesaj privat numele lor și numerele de telefon pentru a le trimite prin SMS informații despre eventualele fenomene meteorologice extreme.

Iată mesajul postat azi de primarul orașului Târgu Bujor:

„Rog toți posesorii de telefoane mobile, care locuiesc în Tg. Bujor, Moscu sau Umbrărești, să-mi trimită mesaj în privat cu numărul de telefon și numele! Puteți să-mi trimiteți și numerele cunoscuților, rudelor, vecinilor!
Vreau să pot informa prin sms, la nivel local, despre eventualele fenomene meteorologice imediate, despre evenimente importante! Noi, primarii, suntem informați primii despre eventuale fenomene meteo grave, ce se vor petrece în zona noastră! O comunicare eficientă poate preîntâmpina evenimente tragice, ca cele de duminică din zona Timișoara! Aștept mesajele dumneavoastră! Vă mulțumesc!”.

Reamintim că după fenomenele extreme din județul Timiș, premierul Mihai Tudose a anunțat că este o prioritate pentru el înființarea unui sistem de alarmare.

„M-am sfătuit şi cu specialiştii, ca, prin intermediul intermediul reţelelor de telefonie mobilă, toţi cei aflaţi în zonele unde există pericol să se petreacă aceste fenomene extreme să primească o avertizare pe telefon şi aici va trebui să lucrăm cu ISU şi cu operatorii de telefonie mobilă. De asemenea, rolul radioului public este, după părerea mea, esenţial în acest sens”, a declarat şeful Guvernului pentru dcnews.ro.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de