„Operațiunea Lebăda” pe o baltă din satul Șivița

Autor :

Data : 22 mai 2018

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Un echipaj de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Galați a intervenit pentru salvarea unei lebede cu o aripă ruptă.

Lebăda a fost văzută de localnici pe balta din comuna Șivița încă de acum aproape o lună. Oamenii au tot sperat că pasărea își va reveni și va zbura. Din păcate, aripa dreaptă, pe care o are rănită, nu s-a vindecat prea repede. În această dimineață, un polițist de frontieră și doi localnici au hotărât să prindă lebăda și să o ducă la veterinar.

„Cred că e de o lună lebăda aici. Am tot sunat la asociații pentru protecția păsărilor, dar mi-au spus că nu se deplasează. Așa că a rămas să o prindem și să o ducem noi, să o trateze”, a spus Ștefan Scânteie, polițistul de frontieră care a vrut să salveze lebăda.

Operațiunea s-a dovedit foarte greoaie, așa că salvatorii păsării au apelat la pompieri. După mai bine de trei ore, lebăda a fost prinsă și predată veterinarilor.

„Noi acum o luăm și o ducem la Direcția Sanitar Veterinară, o să-i recoltăm probe pentru gripa aviară. În situația în care se află, sigur nu are gripă. Are o fractură deschisă de aripă. Îi va fi amputat vârful aripii și se va reface sigur”, a spus dr. Vasile Ștefan, din cadrul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor.

Veterinarii speră că peste câteva săptămâni lebăda va ajunge înapoi în mediul ei natural.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter
Etichete:,

Articole scrise de