Obsedatul sexual care a agresat o fetiță are un trecut penal înfiorător

Autor :

Data : 13 martie 2019

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Individul a mai fost condamnat de două ori pentru perversiuni sexuale.

Individul de 39 de ani care marți dimineață a abuzat sexual o fetiță la Galați are un trecut penal extrem de încărcat. Georgel Cristian Alexandru a fost condamnat la închisoare de două ori, însă de fiecare dată a reușit să se libereze mult mai devreme. Ultima dată a ieșit din închisoare în decembrie, anul trecut, pe baza recursului compensatoriu.

„Trecutul infracţional al inculpatului a debutat în anul 1997, printr-o condamnare pentru comiterea infracţiunii de furt. În anul 2003, inculpatul a fost condamnat pentru infracţiunea de tâlhărie. Prin sentinţa penală nr. 549/ 2009, a fost condamnat pentru mai multe infracţiuni, printre care perversiune sexuală şi lipsire de libertate. În anul 2013, inculpatul a fost reţinut și condamnat prin sentinţa penală nr. 1109/2015, pentru comiterea mai multor infracţiuni, printre care corupţie sexuală, perversiune sexuală și lipsire de libertate. Prin aceeaşi sentinţă penală, inculpatul a fost condamnat la o pedeapsă rezultantă de 8 ani şi 6 luni. În decembrie 2018, acesta a fost eliberat, în baza Legii nr. 169/2017, câştigând 342 zile”, a declarat Georgiana Strechea, expert în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila.

Lăsat liber și nesupravegheat deși suferă, se pare, de o afecțiune psihică, individul a abuzat, ieri, alți doi copii. Pe o fetița de 10 ani din Galați a ademenit-o în scara unui bloc unde a agresat-o sexual, iar câteva ore mai târziu a fost prins, în timp ce întreținea relații sexuale cu un minor, la Brăila. De data aceasta, procurorii care se ocupă de caz au schimbat încadrarea juridică a faptei, în viol.

„În urma administrării probelor, fapta a fost încadrată la infracțiunea de viol, bărbatul de 39 de ani, bănuit de comiterea acesteia fiind prezentat în cursul zilei de ieri, instanței. Magistrații au decis arestarea persoanei în cauză pentru o perioadă de 30 de zile”, a declarat comisar șef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galați. Bărbatul și-a recunoscut fapta și i-a spus avocatului că o regretă.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de