Oana Iurescu, PMP: „Bugetarea participativă, o nouă șansă de dezvoltare a comunității”

Data : 7 mai 2019

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Consiliera PMP cere Primăriei extinderea componenței comisiei de evaluare a proiectelor și adaugarea unui reprezentant al PNL.

Municipiul Galați lansează procesul de bugetare participativă, un proiect prin care autoritățile locale și societatea civilă își propun să se asculte reciproc, să analizeze și să acționeze împreună în luarea deciziilor privind finanțarea viitoarelor proiecte ale orașului.

Comisia de bugetare participativă s-a întrunit astăzi în prima ședință de la constituire și a discutat despre etapele care urmează de parcurs pentru implementare acestui proiect.

„Am discutat despre etape, despre regulament, am vorbit despre criteriile pe baza cărora se va face selecția proiectelor, modul de dezvoltare a acestora, dar și despre modalitatea de votare a proiectelor. Am punctat faptul că societatea civilă trebuie să fie mai bine reprezentată în comisie și faptul că Opoziția din Consiliul Local trebuie să fie reprezentată în totalitate. Consider că din comisie ar trebui să facă parte și un consilier al PNL. Astfel, Puterea, Opoziția și societatea civilă ar putea să-și unească forțele pentru buna gestionare a banului public. Pe această cale solicit public domnului primar să facă demersuri pentru includerea în comisie a unui membru PNL, dar și a altor reprezentanți ai societății civile, cum ar fi rezidenți din diverse cartiere ale orașului, mame nemulțumite de calitatea vieții din orașul lor, tineri, pensionari, elevi sau studenți”, ne-a precizat Oana Iurescu, consilier local PMP și membru al comisiei.

Cât privește activitatea în perioada viitoare, consilierul local ne-a spus că se va lupta pentru identificarea problemelor reale ale oamenilor.

„Mai mult, îi voi ajuta pe oameni să transforme aceste idei în proiecte reale pentru a putea fi materializate. De altfel, mi-am propus să obțin o sumă cât mai mare pentru un proiect pilot, care se va implementa într-unul din cartierele orașului”, explică Oana Iurescu.

În perioada mai-iulie 2019 se va lucra intens la toate detaliile organizatorice și la regulamentul comisiei de bugetare participativă, urmănd ca apoi, toate acestea să fie supuse votului plenului Consiliului Local.

„Vom colecta apoi ideile de la oameni, le vom dezvolta și vom chema oamenii la vot, acesta urmând să fie online sau direct, pentru cei mai puțin familiarizați cu Internetul. În final, proiectele cele mai bune vor fi implementate. Iată, în acest fel obligăm și noi Primăria să facă nu doar ce vrea ea, ci și ce vor contribuabilii”, a concluzionat Oana Iurescu.

CITEȘTE ȘI: Premieră la Galați: tentativă de introducere a bugetării participative

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de